Gergely Geri končí ako tréner FC Košice, za neuspokojivé výsledky dostal padáka. Na jeho stoličke ho nahradí známe meno


Geri v Košiciach končí, prichádza bývalý trénej Podbrezovej

Foto: Gergely Geri končí ako tréner FC Košice, za neuspokojivé výsledky dostal padáka. Na jeho stoličke ho nahradí známe meno Foto: fckosice.sk/úprava redakcie

Vedenie klubu FC Košice ešte v máji tohto roka oznámilo, že na pozícii trénera A-mužstva končí Ján Kozák mladší, a tak košických futbalistov povedie v druhej sezóne Niké ligy Gergely Geri. Ten sa však na trénerskej stoličke takisto dlho neohrial, keďže nepriniesol očakávané výsledky.

„Predstavenstvo FC Košice na utorňajšom zasadnutí rozhodlo o okamžitom odvolaní Gergelyho Geriho z pozície hlavného trénera FC Košice. Dôvodom tohto kroku sú neuspokojivé výsledky v uplynulých ôsmich kolách Niké ligy,“ uviedol prezident FC Košice Dušan Trnka s tým, že sa Gerimu poďakoval za jeho doterajšie pôsobenie v klubu.

Geriho však nahradí meno známe z futbalového sveta, a to český lodivod Roman Skuhravý, ktorý v predošlých sezónach viedol Podbrezovú. Košických hráčov povedie už od stredy, pričom pod jeho taktovkou nastúpia v treťom kole Slovnaft cupu na ihrisku Stropkova. Nový tréner má zmluvu podpísanú do konca sezóny, teda do 31. mája 2025.



 „O tejto ponuke som dostatočne dlho premýšľal. Množstvo atribútov však rozhodlo, že som ju napokon akceptoval. Samozrejme, som rád, že som dostal od vedenia klubu dôveru a som za ňu vďačný... Na moju žiadosť sme sa dohodli na spolupráci do konca tejto sezóny. Rozhodne to nie je preto, že neverím tomuto projektu, práve naopak, ale myslím si, že je férové pre obe strany zistiť, či to, na čom sme sa dohodli, skutočne funguje a spolupráca je pre obe zainteresované strany prospešná... Zároveň som pripravený urobiť všetko preto, aby to nebola iba epizóda do mája budúceho roka,“ povedal pre klubový web novozvolený tréner Roman Skuhravý.

Ďalšou zmenou je aj príchod nového kondičného trénera, ktorým sa stal jeho syn David Skuhravý. Nestal sa ním preto, že je môj syn, ale preto, že som presvedčený o jeho špičkových kvalitách v danej oblasti,“ dodal Skuhravý.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj