Stopy pátrania viedli do Čakanoviec. Muž chladnokrvne zavraždil rakúsku penzistku, ukrýval sa na východe


Foto: Stopy pátrania viedli do Čakanoviec. Muž chladnokrvne zavraždil rakúsku penzistku, ukrýval sa na východe Foto: Ilustračné: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V rakúskej metropole Viedeň došlo začiatkom septembra k brutálnemu zločinu, ktorý šokoval nielen Rakúsko, ale aj Slovensko. Obeťou sa stala 91-ročná žena, ktorú našli mŕtvu v záhradkárskej oblasti Bahndammweg. Podľa rakúskej polície bola najprv sexuálne zneužitá a následne zavraždená údermi tupým predmetom, uviedla vtedy TV Markíza.

Stopy viedli na východné Slovensko

Páchateľom tohto ohavného činu je podľa polície 52-ročný slovenský občan, ktorého po intenzívnom pátraní zadržali v malej slovenskej obci Čakanovce. Stopy DNA, ktoré našla rakúska polícia na mieste činu, jednoznačne potvrdili jeho vinu.

K vlámaniu došlo v okruhu Wien-Floridsdorf, kde páchateľ násilím vnikol do záhradného domčeka staršej ženy. Tá v ňom údajne uchovávala cenné predmety. Nešťastnú ženu našli jej príbuzní 4. septembra v posteli, pričom lekár mohol už len konštatovať smrť. Na hlave mala poranenia, ktoré jasne naznačovali použitie násilia.

Po zistení totožnosti páchateľa a vydaní zatykača sa rozbehlo rozsiahle pátranie.  V tejto malej dedine na východe Slovenska sa polícii podarilo podozrivého muža zadržať.

Rakúska prokuratúra už požiadala o jeho vydanie, aby mohol čeliť spravodlivosti za tento ohavný čin. Táto tragédia však stále rezonuje nielen v Rakúsku, ale aj na Slovensku, kde zadržanie páchateľa v Čakanovciach vyvolalo šok a rozhorčenie.