FOTO: Malí aj veľkí skauti si natiahli rukavice a pustili sa do jesenného čistenia Slovenského raja


Skauti upratali známe turistické chodníky v Slovenskom raji

FOTO: Malí aj veľkí skauti si natiahli rukavice a pustili sa do jesenného čistenia Slovenského raja
Galéria: 30 fotiek
Foto: Facebook/Národný park Slovenský raj so sídlom v Spišskej Novej Vsi/Marek Leskovjanský Lesky

Skauti a skautky z Podtatranskej skautskej oblasti dali ruky dokopy, aby počas víkendu vyčistili Slovenský raj. Spolu až 92 skautov z rôznych zborov a oddielov zo Spišskej Novej Vsi, Levoče, Popradu, Vydrníka, Svitu, Spišského Štiavnika či z Hôrky vytiahlo vrecia, nasadilo rukavice a pustilo sa do upratovania.

Skauti si posvietili na známe aj menej známe turistické trasy a destinácie, ako napríklad Tomášovský výhľad, rokliny Piecky, Sokol, Prielom Hornádu, Suchá Belá, Kláštorisko a ďalšie, kde vyzbierali spolu päť vriec odpadu.

Turistov pribúda

Vďaka ich šikovnosti môžu turisti objavovať zákutia Raja v plnej kráse. To, že záujem návštevníkov je vysoký, dokazujú aj posledné štatistiky z terajšej letnej sezóny. Za mesiace júl a august totiž chodníky národného parku navštívilo denne takmer 4-tisíc turistov, čo je o niekoľko stoviek viac ako v rovnakom období vlani.

Prekvapivým zistením bolo to, že domácich turistov bolo menej ako v minulom roku, ale naopak, turisti z Poľska či Holandska prichádzajú čoraz častejšie. Medzi najviac navštevované lokality patrí Dobšinská ľadová jaskyňa, roklina Suchá Belá a kaňon Prielom Hornádu. V zozname nechýba ani inkonický Tomášovský výhľad či Zejmarská roklina.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy