Čakáte na vlak? Namiesto neho príde autobus. Cestujúcich sa dotknú viaceré výluky na východe


Foto: Čakáte na vlak? Namiesto neho príde autobus. Cestujúcich sa dotknú viaceré výluky na východe
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko informuje o aktuálnych výlukách na viacerých tratiach na východe Slovenska z dôvodu prebiehajúcich úprav infraštruktúry. Na niektorých úsekoch preto nebudú jazdiť vlaky a dopravca za ne nasadil náhradnú autobusovú dopravu.

Obmedzenia budú trvať prevažne od pondelka 23. septembra do piatka 27. septembra v rôznom rozsahu na trati:

  • Markušovce – Spišská Nová Ves (23. 9. – 25. 9.): Od 7:30 do 13:50 hod. bude na železničnej zastávke Teplička nad Hornádom nástup, respektíve výstup v smere Spišská Nová Ves na opačnej strane, vľavo v smere jazdy vlaku.
  • Vyšné Hágy – Štrbské Pleso (23. 9. – 26. 9.): Všetky vlaky premávajúce v čase od 7:50 do 13:00 hod. budú nahradené autobusmi.
  • Margecany – Gelnica (23. 9. – 7. 10.)
  • Úpor – Michaľany (24. 9.)
  • Markušovce – Spišské Vlachy (26. 9. – 27. 9.): Od 7:50 do 12:50 hod. bude na železničných zastávkach Matejovce nad Hornádom, Chrasť nad Hornádom, Vítkovce a Olcnava nástup, respektíve výstup v smere Spišské Vlachy na opačnej strane, vľavo v smere jazdy vlaku.
  • Trebišov – Čeľovce – Slivník/Kalša (27. 9.): Niektoré vlaky budú vedené odklonom cez Michaľany v upravenom čase.
  • Štrba zastávka (3. 9. – 11. 10.): V čase od 3. septembra od 07:00 hod. do 11. októbra do 17:00 hod. nebude obsluhovaná železničná zastávka Štrba zastávka. Obsluha bude zabezpečovaná prostredníctvom železničnej stanice Štrba.

Dotknuté spoje môžu mať podľa dopravcu meškanie okolo 15 minút, pri väčšom meškaní nie je zaručené čakanie prípojných vlakov.

Rozpis konkrétnych vlakov, ktoré budú nahradené autobusmi a ďalšie zmeny vo vlakovej doprave nájdete v priloženom fotoalbume.


     

    Galéria: 8 fotiek

     





    Najnovšie správy