Mladík, ktorý podpálil košickú psychiatriu, putuje do väzenia. Musí tiež uhradiť polmiliónovú škodu


Súd vzniesol obvinenie voči mladíkovi, ktorý podpálil košickú psychiatriu

Foto: Mladík, ktorý podpálil košickú psychiatriu, putuje do väzenia. Musí tiež uhradiť polmiliónovú škodu Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor/UNLP

V marci tohto roka zhorelo psychiatrické oddelenie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach do tla. Mladík, ktorý bol za to zodpovedný si na mestskom súde vypočul verdikt. Obžalovaný Jaroslav svoju vinu priznal.

Požiar založil v spoločenskej miestnosti, z priestorov nemocnice bolo vtedy nutné evakuovať vyše 400 osôb. Ako uviedol portál spravy.rtvs.sk, súd mu uložil za trestný čin všeobecného ohrozenia spáchaného na chránenej osobe trest vo výške 40 mesiacov nepodmienečne.


Pre účely výkonu trestu odňatia slobody ho zaradil do ústavu na výkon trestu pre mladistvých. Zároveň mu uložil povinnosť nahradiť škodu desiatim poškodeným v celkovej výške 492 572 eur. Z toho takmer 32-tisíc eur Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice. Rozsudok nie je právoplatný. Obhajoba aj prokuratúra si ponechala lehotu na vyjadrenie sa k možnosti odvolania,“ povedala hovorkyňa košických súdov Anna Pančurová.



Prešov
Žilina
Prešov
Banská Bystrica
Trenčín
Nitra
Nitra
Trenčín
Trnava
Bratislava
Žilina
Trnava
Bratislava
Banská Bystrica