Hydinársky gigant Domäsko na vrchole. Z astronomických dlhov k rekordným ziskom. Expandujú už aj na Spiš


Domäsko na vrchole. Po rekordných ziskoch expandujú už aj na Spiš

Foto: Hydinársky gigant Domäsko na vrchole. Z astronomických dlhov k rekordným ziskom. Expandujú už aj na Spiš Foto: Domäsko - slovenská maloobchodná sieť predajní

Firma Domäsko, jeden z najväčších producentov hydiny na Slovensku, sa znovu dostáva do centra pozornosti. Kedysi sa topila v astronomických dlhoch a čelila konkurzu, dnes však zaznamenáva rekordné zisky a plánuje veľké investície.

Spoločnosť, ktorá prevádzkuje desiatky mäsiarstiev a vlastní jedenásť hydinových fariem po celom Slovensku, vlani dosiahla zisk 8,6 milióna eur – 40-násobný rast oproti roku 2021. To všetko pri dvojnásobnom zvýšení tržieb na 154 miliónov eur.

Veľká expanzia na Spiši

Firma Domäsko, známa ako jeden z najväčších producentov hydiny na Slovensku, pokračuje vo svojej expanzii a najnovšie investuje na Spiši. Napriek kontroverznej minulosti svojich majiteľov, ktorí zanechali miliónové dlhy a boli spájaní s karuselovými podvodmi, spoločnosť zaznamenáva rekordné zisky a plánuje rozšírenie farmy v Spišských Tomášovciach. Investícia vo výške vyše 4 miliónov eur je len jedným z viacerých rozvojových plánov firmy.

Za touto firmou stojí rodina Pavla Konkoľa, známeho problematického hydinára, ktorý zanechal dlhy vo výške desiatok miliónov eur a bol spájaný s karuselovými podvodmi, ako informoval portál SME.

Firma Domäsko je jedným z najväčších producentov hydiny na Slovensku, so sieťou mäsiarstiev najmä na strednom a východnom Slovensku. Spoločnosť vznikla prevzatím maloobchodnej siete predajní mäsokombinátu Mecom od investičnej skupiny Penta. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj