×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Vyčarujte seniorom úsmev na tvári. Knižnica v Košiciach opäť vyzýva k písaniu listov


Foto: Vyčarujte seniorom úsmev na tvári. Knižnica v Košiciach opäť vyzýva k písaniu listov Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Mesiac úcty k starším sa v Knižnice pre mládež mesta Košice už od roku 2020 nesie v znamení výnimočnej kampane Napíš list – poteš srdce. Ani tento rok nie je výnimkou, keďže knižnica opäť vyzýva verejnosť k písaniu listov s cieľom potešiť košických seniorov.

„Spoluprácu má zabehnutú s tromi zariadeniami, a to so Strediskom sociálnej pomoci mesta Košice, so Špecializovaným zariadením pre seniorov ARCUS a s Domom pokojnej staroby A. F. Colbrieho,“ mesto ozrejmilo, kam poputujú listy doručené do knižnice.


Odkazy a priania môžete zaslať poštou na adresu Knižnice pre mládež mesta Košice (Kukučínova 2, 043 59 Košice). Ak pravidelne navštevujete knižnicu, môžete ich odovzdať aj osobne na niektorej z 19 pobočiek v meste. Čas máte do 16. októbra.

Vyzbierané listy po skončení tohto obdobia odovzdajú do rúk seniorov v košických sociálnych zariadeniach. Tento rok chcú urobiť špeciálny tým, že listy by odovzdávali samotní detskí autori. „Knižnica zváži a osloví niektoré školy, aby sa ich žiaci na tomto milom stretnutí s dôchodcami zúčastnili, vysvetlilo mesto Košice na sociálnom médiu.


Ako môže vyzerať list pre seniorov?

Knižnica pre mládež mesta Košice na svojom portáli radí deťom a mládeži, ako môžu urobiť radosť seniorom v sociálnych zariadeniach. Žiadajú, aby listy boli písané, respektíve kreslené rukou. Použiť môžu pestré farby, milé oslovenia či láskavé slová.

Naopak, vyhnúť by sa mali smutným témam, politike a náboženstvu. Knižnica zároveň uvádza, že každý môže vytvoriť neobmedzený počet listov. Týmto spôsobom vyjde list pre každého seniora, prípadne dostanú viacero prianí, ktoré im vyčarujú úsmev na tvári.

Mesto dodáva, že vďaka školským kolektívom a skvelým pedagógom knižnica dokázala za štyri roky odovzdať neuveriteľných 3 797 listov.

Zdroj foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Prečítajte si viac: