×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Nezastaví ich ani počasie: Polícia opäť obsadila mestá a obce v Košickom kraji. Vodiči fúkali rad radom


Foto: Nezastaví ich ani počasie: Polícia opäť obsadila mestá a obce v Košickom kraji. Vodiči fúkali rad radom Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Krajská polícia nezaháľa ani v nečase, a počas posledných dní vykonali jej príslušníci celokrajskú kontrolu zameranú na vodičov z Košického kraja. V sobotu vo večerných hodinách obsadili policajti dve mestá, a to Moldavu nad Bodvou a Strážske. Na vjazdoch, respektíve výjazdoch z mesta podrobili dychovej skúške každého jedného vodiča. Celkovo prešlo kontrolou 2165 vodičov vozidiel a traja cyklisti. Štatistika bola v celku pozitívna, keďže v Moldave odhalili len jedného vodiča s 0,5 promilami, ktorý po kontrole prišiel o vodičský preukaz a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať správny orgán.

Naopak, o niečo horšie skončil vodič, ktorého polícia skontrolovala v obci Cejkov. V dychu mal 2,19 promile, a tak putoval do cely policajného zaistenia, pričom sa nevyhne obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Pondelkové ráno

Ani pondelkové daždivé ráno neodradilo policajtov od ďalších kontrol. Tie vykonávali od 05:00 hod. v meste Trebišov, v obci Čaňa, v Košiciach v smere od Zdoby (časť obce Sady nad Torysou) a v smere zo Slaneckej cesty na každom vjazde a výjazde.


Len pár minút po začatí akcie sa im dostal do rúk prvý opitý vodič, ktorého chytili v Trebišove. Nebol však jediný, počas celej doby trvania akcie v tomto mesta odhalili spolu šesť vodičov pod vplyvom, pričom najvyššia nameraná hodnota bola 1,46 promile.

Kontroly v obci Čaňa odhalili štyroch opitých vodičov, pričom hodnoty sa pohybovali na úrovni 0,31 až 0,73 promile. V Košiciach bolo číslo mierne nižšie, pozitívny výsledok dychovej skúšky mali traja vodiči.

„Prečo nepoľavíme a nezastaví nás ani blížiace sa jesenné počasie? Pretože nezodpovední vodiči pod vplyvom alkoholu nemajú na cestách čo hľadať! Preto pripravujeme aj takéto ďalšie akcie a pripomíname, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria,” odkázala polícia.

Prečítajte si viac: