×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Bezohľadný vodič narazil do motorkárov v autoškole a ušiel. Vodič dostal lynč, motorkári obdiv


Foto: VIDEO: Bezohľadný vodič narazil do motorkárov v autoškole a ušiel. Vodič dostal lynč, motorkári obdiv Foto: Facebook/MotoScéna z Východu

Viacero facebookových stránok združujúcich vodičov z Košíc a okolia či motorkárov obletelo video, ktoré zachytáva dopravný incident na ceste pred Malou Idou smerom z Košíc, pri ktorom sa mnohí iba chytajú za hlavu. Video je zaznamenané z autokamery jedného z áut, ktoré malo pred sebou osobné vozidlo a motocykel s dvomi osobami. Podľa reflexných viest a nápisu na nich bolo zrejmé, že ide o autoškolu, pričom jedným z pasažierov bol vodič - žiak a druhý bol inštruktor.

Na videu je vidieť, ako sa vodič vozidla značky Fordu snaží obehnúť motocyklistov, pričom sa mu v procese obiehania objaví v protismere iné auto. Vodič Fiatu preto stočí volantom doprava, aby sa vyhol čelnej zrážke, no pritom narazí do prednej časti motocykla. Nebezpečný manéver na mokrej vozovke však vodič motocykla ustál na výbornú, a tak nedošlo k ničomu závažnému. Vodič Fordu však v jazde pokračoval a ani sa neunúval zastaviť a opýtať sa, či sú motorkári v poriadku.



A síce autor príspevku nechcel, aby sa na vodiča auta uvalil lynč, chcel len poukázať na to, aby boli vodiči vo všeobecnosti viac ohľaduplní, reakcie na seba nenechali dlho čakať a vodičovi Fordu sa dostala vlna kritiky. Naopak, žiak autoškoly aj s inštruktorom obišli s množstvom pochvál.

„Toto je arogancia v priamom prenose,“ napísal Ľubo. Smutné fakt, ale žiak to zvládol bravúrne,” reagoval Ján.  „Ustáli to bravúrne, klobúk dole, vodič by sa mal nad sebou zamyslieť, takto sa tlačiť čo cesty motorke a ešte autoškole,” poznamenala Denisa.

„No ak by sa odrazili pod kolesá oproti idúceho auta, že to neustoja, tak to by bolo… Dovolím si tvrdiť, že aj tragické. Klobúk dole za manéver v takom počasí na takom povrchu so žiakom. Verím že vodič príde o vodičský preukaz,” napísal Martin. „Ja mám dosť už, keď niekto ide obísť cyklistu a nedodrží od neho vzdialenosť a ešte k tomu ide oproti auto… Ale toto? Toto som teraz nemala vidieť. Zle mi je z toho, že toto niekto dokáže,” uviedla Monika. „Tak sa mi zdá, že autoškolu súrne potrebuje aj dotyčný vodič. Tak ako psychotesty a očné vyšetrenie,” zhodnotil Marián.

Prečítajte si viac: