×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Svoje domovy musia opustiť stovky ľudí. Slovenská katolícka charita spúšťa zbierku pre obete povodní


Foto: Svoje domovy musia opustiť stovky ľudí. Slovenská katolícka charita spúšťa zbierku pre obete povodní Foto: Facebook/Igor Polakovič

Na sviatok Sedembolestnej Panny Márie sa rozhodla Slovenská katolícka charita reagovať na následky extrémneho počasia. O svoje životy a domovy aktuálne bojujú tisíce slovenských rodín, SKCH sa preto rozhodla spustiť darovaciu zbierku. 

„Práve teraz, keď sú celé rodiny vystavené živlom prírody, je našou povinnosťou zasiahnuť. Povodne zobrali mnohým ľuďom všetko, čo budovali celý život. Teraz však majú šancu získať pomoc vďaka solidarite tých, ktorí sa rozhodnú pomôcť. Nemôžeme otočiť zrak a zatvárať oči pred týmto utrpením,“ upozornil Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity.

Vyzbierané financie budú použité na doručenie núdzových balíčkov s potravinami, pitnou vodou, hygienickými potrebami, zabezpečenie teplého oblečenia a prikrývok, aby mohli obete povodní čeliť chladným dňom a nociam.


Darovaciu výzvu môžete podporiť na bankovom účte:

IBAN: SK37 0900 0000 0001 7687 5345,

variabilný symbol: 12092024

Alebo na stránke portálu Darujme.sk - https://charita.darujme.sk/pomoc-povodne-2024/.

„Slovenská katolícka charita už uvoľnila prvých 5000 eur z krízového fondu na pomoc najviac zasiahnutým oblastiam a naše tímy sú priamo v teréne, aby poskytli nevyhnutnú pomoc. Čím skôr získame ďalšie prostriedky, tým viac ľuďom môžeme podať pomocnú ruku. Vďaka rozsiahlej sieti arcidiecéznych, diecéznych a eparchiálnych charít po celom Slovensku, sme pripravení doručiť pomoc presne tam, kde je to najviac potrebné,“ dodávajú v stanovisku. 

Prečítajte si viac: