×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: V myslavských lesoch vyčíňajú motorkári. Keď idem do prírody, očakávam tam pokoj, sťažujú sa ľudia


Foto: VIDEO: V myslavských lesoch vyčíňajú motorkári. Keď idem do prírody, očakávam tam pokoj, sťažujú sa ľudia Foto: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity/MS

Vo facebookovej skupine zameranej na košické kuriozity a absurdity sa objavil príspevok jedného z jej členov, ktorý ním chcel poukázať na dlhodobý problém týkajúci sa neohľaduplných motorkárov. „Človek si kráča našimi mestskými lesmi, pozoruje srncov v opadávajúcom jesennom listé, je mu príjemne, upokojuje ho to. No v tom zrazu sa rútia lesom vajčáci na motorkách. Nič proti adrenalínovej zábave, ale myslím, že by bolo vhodné ju vykonávať v rámci platných zákonov a ak sa nim riadiť nechceme, tak si aspoň zachovajme úctu k nášmu okoliu…” zaznelo v jeho príspevku, v ktorom sa objavilo aj video zachytávajúce jazdu motorkárov v myslavských lesoch.

Rovnaký názor na situáciu má aj jeden z komentujúcich: Keď idem do prírody, očakávam tam pokoj, kľud a ticho. Chcem si tam od mestského hluku oddýchnuť. Napríklad naša spoločnosť má definovaný nočný kľud a takmer všetci sa ho snažia dodržiavať, taktiež fajčenie na verejných priestranstvách má svoje pravidlá. Motorkári, prosím Vás, nejazdite po prírode.”

Krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová pre našu redakciu potvrdila, že jazdou na lesných pozemkoch sa motorkári dopustili porušenia zákona o cestnej premávke, za čo im v prípade dokázania viny hrozí pokuta až od 300 eur a zákaz činnosti vedenia motorového vozidla do dvoch rokov.



Okrem upozornenia na takéto nevhodné správanie chcel autor tiež pokarhať tých, ktorí sa problém s motorkármi snažia vyriešiť vlastnou cestou, a to klincami, oceľovými lanami a inými prostriedkami. Ani to však nie je správne riešenie, keďže týmto konaním môže dôjsť k ohrozeniu života, zdravia, majetku, respektíve znečisťovaniu životného prostredia, čo sa takisto posudzuje podľa príslušných právnych predpisov,

Priaznivcov motošportu autor vyzýva, aby na svoju záľubu a vyšantenie použili legálne motocrosové trate, ktoré sú určené na tieto aktivity a kde svojou jazdou nebudú nikoho rušiť ani obmedzovať. Bude to tak prospešné pre všetky strany vrátane zvierat žijúcich v košických lesoch.


Prečítajte si viac: