×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

TikTok trend, ktorý obletel celý svet. Viete, kde vznikol? Trend TU vymysleli naši susedia. Podľahli mu aj Slováci


Foto: TikTok trend, ktorý obletel celý svet. Viete, kde vznikol? Trend TU vymysleli naši susedia. Podľahli mu aj Slováci Foto: TikTok

Trend, ktorý obletel nielen slovenský TikTok či ďalšie sociálne siete. Takzvaný „TU“ trend však nezačal u nás. Ale ani v ďalekej Amerike. Vymysleli ho totiž naši susedia. S fantastickým marketingovým ťahom mal prísť poľský komplex Elements Hotel Spa na svojom účte na TikToku. Podľahli mu však aj v našich končinách.


Jeho zamestnankyňa vo videu ukazuje rôzne miesta v hoteli a monotónnym hlasom popisuje, na čo slúžia. Stojí napríklad pred recepčným pultíkom a do kamery vraví: „Tu sa pýtate.“ Pokračuje napríklad hracím automatom a hovorí „tu zábava“ či detským kútikom „tu deti“

Trend sa u susedov rýchlo rozšíril a čoskoro prekročil aj slovenské hranice. Dokonca sa dostal aj do parlamentu. Rovnaké video sa objavilo aj na profile Michala Šimečku. V budove parlamentu hovorí členka jeho tímu „tu sa stráži Ústava“ či „tu sedí Mišo Šimečka“. 


Na vlnu trendu sa kreatívne naladil aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka, ktorý sa snaží zabodovať u užívateľov sociálnych sietí po tom, čo prvé video s úradníčkami ľudia neocenili. Vo svojom virálnom videu župan ukazuje miesta, kde pracuje, pije kávu, prijíma hostí či čo nosí počas výkonu svojej funkcie. A to všetko s východniarskym dialektom: „Tu robim… Tu peňeži… Tu ňe“.



Prečítajte si viac: