×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Pri Košiciach vyrastú nové skladovo-výrobné haly, prácu tu môžu nájsť vyše 360 ľudí


FOTO: Pri Košiciach vyrastú nové skladovo-výrobné haly, prácu tu môžu nájsť vyše 360 ľudí
Galéria: 5 fotiek
Foto: googlemaps

V pripravovanom logistickom areáli CTP II v katastrálnom území Barca by mali pribudnúť nové logisticko-montážne halové objekty, ktoré budú slúžiť na skladovanie, ľahkú priemyselnú výrobu a administratívno-sociálne úkony. Prácu by tu tak mohlo nájsť až 364 ľudí.

Skladové priestory, ktoré budú neďaleko závodu a výskumno-vývojového strediska Minebea, by mali poslúžiť na umiestňovanie komponentov pre podvozky vozidiel, kovové polotovary či polotovary plastových výrobkov. Hlavnými hotovými výrobkami budú najmä dielce pre automobily ako napríklad nárazníky, spojlery, podzostavy palubových dosiek, časti interiérov a exteriérov automobilov a iné,” uvádza sa v zámere.


K halám bude prislúchať aj parkovisko so 163 miestami pre osobnú aj nákladnú dopravu a v rámci projektu sa počíta aj s novými prvkami zelene. Odhadované náklady na výstavbu dvoch hál a príslušných objektov sa pohybujú na úrovni 27 miliónov eur. Začiatok výstavby sa odhaduje v druhej polovici budúceho roka, ukončenie výstavby je naplánované v závere roka 2026.

Galéria: 5 fotiek



Prečítajte si viac: