FOTO: Malí Spišskonovovešťania tvoria vlastné projekty. V škôlke na Jilemnického ulici deti učia vedu a techniku


Škôlkari z Jilemnického vyrábajú vlastné modely a učia sa základy techniky

FOTO: Malí Spišskonovovešťania tvoria vlastné projekty. V škôlke na Jilemnického ulici deti učia vedu a techniku
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Spišská Nová Ves / oficiálna stránka

Materská škola na Jilemnického ulici sa rozhodla rozšíriť svoje aktivity o projekt, ktorý sa zameriava na rozvoj technického a vedeckého myslenia u najmenších. Pod názvom „Technické škôlky“ sa skrýva inovatívna metóda vzdelávania, ktorá má za cieľ prebudiť v deťoch záujem o techniku, vedu a prírodovedné objavy. 

Hlavným zámerom projektu, ktorý vznikol v Českej republike už v roku 2014, je zvýšiť technickú gramotnosť detí už v predškolskom veku a pomôcť im pochopiť základné princípy vedy a techniky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. V dnešnej dobe, keď sa technológie neustále vyvíjajú a prenikajú do všetkých oblastí života, je dôležité pripraviť deti na budúcnosť, ktorá si bude vyžadovať inovatívne a kreatívne myslenie. 

Deti sa v rámci tohto projektu nielen oboznamujú s informáciami o rôznych technických objektoch, ale aj aktívne pracujú na tvorbe vlastných projektov, informuje mesto. Každé dieťa má možnosť premeniť svoje nápady do konkrétneho funkčného modelu, ktorý si vytvorí s pomocou učiteľov. Táto praktická časť je kľúčovou súčasťou výučby - deti sa učia nielen teóriu, ale aj to, ako tieto znalosti využiť v praxi. 

Časť programu, ktorá sa zameriava na hru s vytvorenými modelmi, má za cieľ ešte viac prehĺbiť ich technické zručnosti. Deti sa takto oboznamujú so správnym využitím rôznych technických zariadení, pričom sú vedené k tomu, aby sa o svojich výtvoroch s ostatnými aj rozprávali. Táto komunikácia ich prirodzene učí používať technické výrazy a rozširuje ich slovnú zásobu. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj