V priebehu dvoch intenzívnych dní sa v Košiciach uskutočnilo školenie, na ktorom sa zúčastnilo až 350 vedúcich školských jedální a kuchárok. Hlavnou témou bola premena školských jedální na miesta nielen pre stravovanie, ale aj pre vzdelávanie a podporu udržateľnosti. Program nesúci názov „Školská jedáleň ako priestor pre vzdelávanie a udržateľnosť“ mal za cieľ zvýšiť kvalitu a úroveň stravovania v školských zariadeniach.
Vedúce kuchýň sa počas školenia oboznámili s modernými postupmi, ktoré majú za cieľ nielen zlepšiť výživovú hodnotu ponúkaných jedál, ale tiež podporiť ekologické princípy v kuchyniach. Táto iniciatíva by mala priniesť zdravšie a kvalitnejšie jedlá pre deti v školách a prispieť k lepšej výchove k zodpovednejšiemu prístupu k jedlu a životnému prostrediu, vysvetľujú na sociálnej sieti.
Toto školenie sa konalo v rámci európskeho projektu SchoolFood4Change, ktorý prináša zásadné zmeny do školského stravovania. Jeho cieľom je transformovať školské jedálne na miesta, kde deti nielen jedia, ale aj získavajú nové vedomosti o výžive a udržateľnosti.