×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Košiciach rastie bazén svetových rozmerov. Národné olympijské centrum napreduje míľovými krokmi!


Foto: V Košiciach rastie bazén svetových rozmerov. Národné olympijské centrum napreduje míľovými krokmi! Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

V Košiciach sa v oblasti plávania píše nová kapitola. Národné olympijské centrum plaveckých športov, ktoré vzniká na východe Slovenska, sa pomaly, ale isto, mení z vízie na realitu. Tento obrovský projekt je jedným z najväčších v histórii mesta a jeho stavba zatiaľ napreduje presne podľa schváleného harmonogramu.

Denne na mieste pracuje od 100 do 150 pracovníkov, ktorí zabezpečujú montáž elektroinštalácií, vzduchotechniky či zatepľovanie budovy. Nezastaviteľný pohyb je vidieť aj v samotnej bazénovej hale, kde sa formuje unikátne srdce celého komplexu - 50-metrový bazén s desiatimi dráhami. Tento bazén bude jediný svojho druhu na Slovensku a spĺňať bude aj najprísnejšie normy stanovené Svetovou plaveckou federáciou. 

Zrekonštruovaný komplex nebude slúžiť len ako športovisko, ale stane sa aj centrom pre rekreačné a wellness aktivity, čím vytvorí jedinečné miesto nielen pre športovcov, ale aj pre širokú verejnosť. 


Na stavbe sa momentálne realizuje viacero dôležitých úkonov, informuje mesto Košice. V bazénovej hale prebieha montáž vzduchotechnických prvkov, ktoré zabezpečia správnu cirkuláciu vzduchu a kvalitu ovzdušia. Pracuje sa na demontáži a opätovnej montáži lešenia, aby stavba mohla postupovať v ďalších fázach,  montuje sa zateplenie, kotví sa izolácia a zároveň sa osádzajú L-profily na streche. Zároveň sa brúsia a penetrujú podlahy, aby boli pripravené na nanášanie polyuretánových povrchov. Okrem iného sa nezabúda ani na wellness. V tejto časti sa kladie podlahový polystyrén, systémové dosky a rozvody podlahového vykurovania, ktoré budúcim návštevníkom zabezpečia komfort.

Táto rozsiahla rekonštrukcia a výstavba posúva Košice na mapu dôležitých športových destinácií a už teraz je jasné, že výsledok bude stáť za to. S rýchlym tempom prác sa obyvatelia aj návštevníci mesta majú na čo tešiť.

Prečítajte si viac: