Bombové vyhrážky na školách pokračujú. Reálna hrozba vraj nehrozí, polícia to však nepodceňuje


Bombová hrozba na školách pokračuje aj dnes, polícia je na nohách

Foto: Bombové vyhrážky na školách pokračujú. Reálna hrozba vraj nehrozí, polícia to však nepodceňuje Foto: ilustračné/Polícia SR - Košický kraj

Bombové hrozby na školách pokračujú už tretí deň po sebe. Približne 270 škôl dnes ráno obdržalo výhražný e-mail, takmer o polovicu viac ich obdržalo v Českej republike. Slovenská polícia uviedla, že obsah správy je totožný s tými predošlými, hoci adresy sa nezhodujú.

Podľa medializovaných informácií mali evakuovať žiakov zo školy v Stupave, prehliadky približne siedmich základných škôl prebiehajú aj v Poprade. Ohľadom situácie v Košiciach sme sa informovali u krajskej polície, jej hovorkyňa Lenka Ivanová uviedla, že bezpečnostné opatrenia vykonávajú aj na školách v Košickom kraji, kde sa, našťastie, doposiaľ nič nepotvrdilo.

Polícia tiež ubezpečuje rodičov, že podľa ich informácií reálna hrozba v tejto chvíli nehrozí, no aj napriek tomu situáciu nepodceňujú a vykonávajú opatrenia individuálne ku každej škole. „Ubezpečujeme rodičov, aj personál škôl, že na podobné situácie sme pripravení. Postupujeme podľa štandardných operačných postupov, podobne postupujú aj jednotlivé školy,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Dodáva, že ich prioritou je bezpečnosť detí na školách, pričom by prerušili výučbu v čo najmenšom rozsahu. Prípad rieši úrad boja proti organizovanej kriminalite ako závažný zločin teroristického útoku. Páchateľa čaká trest odňatia slobody vo výške 25 rokov až doživotie.



Banská Bystrica
Trnava
Nitra
Prešov
Žilina
Žilina
Bratislava
Trenčín
Nitra
Banská Bystrica
Trnava
Prešov
Bratislava
Trenčín