×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Škriniar s Lobotkom sa ukážu v Košiciach proti Azerbajdžanu. Uchmatnite si posledné voľné vstupenky


Foto: Škriniar s Lobotkom sa ukážu v Košiciach proti Azerbajdžanu. Uchmatnite si posledné voľné vstupenky Foto: kosice.sk

V nedeľu 8. septembra čaká košických fanúšikov futbalu napínavý zápas. V Košickej futbalovej aréne (KFA) sa stretnú slovenskí reprezentanti v rámci zápasu C-divízie Ligy národov s nevyspytateľným súperom z Azerbajdžanu. Slovenský tím čaká súboj v domácom prostredí s veľkou podporou fanúšikov, ktorí sa dočkajú futbalového večera plného emócií a zvratov. Lístky na zápas sú oficiálne vypredané, ale dnes sa uvoľní zhruba 300 vstupeniek z nevyzdvihnutých rezervácií.

„Som poctený, že práve naša novopostavená Košická futbalová aréna môže premiérovo privítať naše seniorské áčko aj s dvoma reprezentantmi, ktorí sa do veľkého futbalu dostali cez Košice. Stretnutie s Azerbajdžanom môžeme pokojne označiť za zápas roka v KFA,“ uviedol košický primátor Jaroslav Polaček.

V zostave sa ukáže Stanislav Lobotka, Milan Škriniar, Dávid Hancko, Lukáš Haraslín, Martin Dúbravka, ale aj Ondrej Duda z talianskeho Hellasu Verona. Fanúšikovia na ihrisku uvidia aj brankára Mareka Rodáka, odchovanca MFK Košice, ktorý po skončení uplynulej sezóny prestúpil z tímu anglickej Premier league FC Fulham do saudskoarabského FC Al-Ettifaq.



Slovenská reprezentácia sa na košický trávnik vracia po 26 rokoch. Naposledy si tu zahrala 7. septembra 1998, a to s rovnakým súperom. Azerbajdžanských hráčov porazila na štadióne Lokomotívy v Čermeli 3:0 po rovnakom polčasovom výsledku. Pod vedením Jozefa Jankecha sa o to postaral aj  Jozef Majoroš a Miroslav Sovič, ktorí v Košiciach začínali. 

Podľa generálneho manažéra KFA Petra Schmiedla je nadchádzajúci zápas obrovské zadosťučinenie práce celého kolektívu a výsledok mixu manažérskej práce, poskytovania komplexných služieb, výborných referencií, ale aj šikovnosti na diplomatickom poli.

“Naposledy, keď hrala slovenská reprezentácia v Košiciach, som mal čerstvých 15 rokov a dnes môžem byť súčasťou tímu, ktorý si nielen plní sny, ale zároveň s obrovskou pokorou vníma záväzok, ktorý takéto podujatie na najvyššej úrovni prináša. Osobne som veľmi hrdý a šťastný ako napreduje a kam smeruje KFA a ako pomáha vrátiť najvyššiu úroveň futbalu nielen do Košíc, ale aj na východ Slovenska,“ dodáva.


Prečítajte si viac: