FOTO: Košickému magistrátu niekto nahlásil bombovú hrozbu, vybuchnúť malo auto na parkovisku


FOTO: Košickému magistrátu niekto nahlásil bombovú hrozbu, vybuchnúť malo auto na parkovisku
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Druhý školský deň sa po minulé roky niesol v pokojnom duchu, dnes je však situácia úplne iná. Viaceré školy totiž obdržali email ohľadom bombovej hrozby, a tak mala polícia plné ruky práce s prehľadávaním objektov škôl. Doposiaľ sa, podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej, žiadna reálna hrozba nepotvrdila.

Okrem škôl však ostali v pozore aj pracovníci verejných úradov vrátane košického magistrátu. Na parkovisku pred jeho budovou bolo dnes ráno nahlásené podozrenie na výskyt výbušniny. Okolie aktuálne prehľadáva polícia, s cieľom potvrdiť alebo vyvrátiť toto podozrenie.


Celý priestor je opáskovaný a vstup do budovy je dočasne zamedzený. 

Mesto Košice dôrazne odmieta akékoľvek formy násilia a šírenie poplašných správ. Takéto konanie ohrozuje bezpečnosť občanov a narúša pokojné spolužitie. Často k radikálnym krokom vedú jednotlivcov či organizované skupiny slovné útoky, vulgarizmy alebo napádanie, ktoré nemá v modernej a demokratickej spoločnosti miesto. Radikalizácia a násilie nesmú byť prostriedkom na riešenie konfliktov,” uviedlo v stanovisku mesto.