×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Farby do jesennej Spišskej Novej Vsi prinesie kultúra. Mesto čaká standup, divadlo aj gastro


Foto: Farby do jesennej Spišskej Novej Vsi prinesie kultúra. Mesto čaká standup, divadlo aj gastro Foto: Facebook/Mestské kultúrne centrum Spišská Nová Ves

Jesenné mesiace prinášajú do Spišskej Novej Vsi obyvateľom, ale aj turistom príležitosti bohatého kultúrneho vyžitia. Mestské kultúrne centrum aj tento rok spríjemní ponurú jeseň, sychravé a daždivé dni pestrým programom. 

Kultúrna jeseň začala už v stredu predstavením Radošinského naivného divadla a SĽUKU Ako som vstúpil do neba, o ktoré mali Spišskonovovešťania veľký záujem nakoľko bolo úplne vypredané. Súčasťou kultúrnej jesene bude aj najstarší organový festival na Slovensku Medzinárodný organový festival Ivana Sokola.

Na ňom sa predvedie organista a skladateľ Jürgen Essl, ktorý vystupoval v Japonsku, Izraeli, USA, v Moskovskej filharmónii, v pražskej Smetanovej sieni aj vo viedenskom Konzerthause. Essl prinesie tóny skladieb Antonia Vivaldiho, Roberta Schumanna, Dietricha Buxtehuda a aj svoju vlastnú hudbu.

Počas posledného víkendu sa do mesta v rámci Street food festu presunú foodtracky, vône z celého sveta a hudba z vinylu. Spišskú Novú Ves navštívi aj pesničkár Ján Smolík,  ktorého koncert bude pretkaný spontánnou improvizovanou hrou na violončele. 


V novembri sa aj zasmejete, a to na standupe Silné reči v podaní Gaba Živčáka, Mariána Psára, Joe Trendyho a Sama Trnku. Posledné podujatie z jesennej série bude divadelné predstavenie Krvavé peniaze, kde hlavné postavy stvárnia Helena Krajčiová a Vladimír Kobielsky.

Cez jesenné mesiace sa zábavy dočkajú aj deti. Pre ne je pripravené rozprávkové divadelné predsatvenie Medovinová opica, koncert Smejka a Tanculienky a aj Telka Strýka Baltazára. Detailné informácie si môžete pozrieť na plagáte nižšie. 


Facebook/ Mestské kultúrne centrum Spišská Nová Ves

Miesto: Spišská Nová Ves
Dátum: 04.09.2024    22.11.2024



Prečítajte si viac: