FOTO: Robotníci nezaháľajú, rozsiahle opravy prinášajú prvé výsledky. V Košickej Novej Vsi jazdia už po novom asfalte


FOTO: Robotníci nezaháľajú, rozsiahle opravy prinášajú prvé výsledky. V Košickej Novej Vsi jazdia už po novom asfalte
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Mesto Košice pristúpilo počas prázdninové obdobia k rozsiahlym opravám ciest a chodníkov vo viacerých mestských častiach. Už po niekoľkých týždňoch prichádzajú prvé výsledky, ako je tomu aj na Mliečnej ulici v Košickej Novej Vsi, kde motoristi môžu konečne jazdiť po vynovenom asfaltovom povrchu. Práve tu sa podarilo dokončiť takmer 900-metrový úsek, vodorovné dopravné značenie pribudne v blízkom období.

Stará cesta nebola už vo vyhovujúcom stave, mala mnoho výtlkov a štrku, ktoré komplikovali plynulý prejazd, preto si vyžiadala nutnú pozornosť. Podobná situácia je aj na iných miestnych komunikáciách, kde od začiatku augusta aktívne pracujú robotníci na tom, aby cesty a chodníky boli bezpečné a vyzerali reprezentatívne.

S opravnými prácami sa začalo aj na Jantárovej, Watsonovej či Tolstého ulici, kde si na výsledok musia ešte vodiči počkať, no rekonštrukcie sú spojené s viacerými dopravnými obmedzeniami. Na Jantárovej a Watsonovej bude doprava ešte vyše dvoch mesiacov zúžená na jeden jazdný pruh v každom smere, na Tolstého bude až do polovice októbra premávka zjednosmernená, a tak môžu vodiči prejsť iba od Národnej banky Slovenska v smere na Tomášikovu a ďalej na Obrancov mieru.