×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Košiciach funguje nová taxi služba. Pri náboroch spolupracuje aj s úradom práce


Foto: V Košiciach funguje nová taxi služba. Pri náboroch spolupracuje aj s úradom práce Foto: taxi.eu.sk

Na začiatku septembra pribudla v Košiciach nová taxi služba TAXI App. Taxík si podobne ako u konkurencie, dokážete objednať cez aplikáciu, v ktorej si zákazník vyberie miesto vyzdvihnutia, cieľ a ďalšie parametre. Aplikácia umožňuje výber miesta vyzdvihnutia, cieľovej destinácie a ďalších preferencií, ako sú typ vozidla, výber vodiča alebo špeciálne požiadavky.

Pre ženy je k dispozícii možnosť objednať si vodičku, čo ocenia predovšetkým ženy a to z hľadiska  bezpečnosti. Na rozdiel od iných služieb, platba za jazdu prebieha priamo u vodiča, nie cez aplikáciu.

„Poskytujeme odvoz aj pre zdravotne postihnutých a vozíčkarov k lekárom za zvýhodnené ceny s možnosťou naplánovať si odvoz cez dispečing. Ponúkame tiež pravidelný rozvoz detí do škôl a späť s tým istým taxikárom, čo zvyšuje bezpečnosť a pohodlie pre rodiny,“ hovorí riaditeľ Viktor Valik. 

Okrem toho, že nový košický taxík poskytuje služby cestujúcim, vytvára pracovné miesta pre znevýhodnené skupiny. „Ako sociálny podnik z Košíc sa špeciálne zameriavame na zamestnávanie znevýhodnených občanov, vrátane dlhodobo nezamestnaných, osôb so zdravotným postihnutím či rodičov po rodičovskej dovolenke, ktorí sa chcú opäť zapojiť do pracovného procesu,“ hovorí riaditeľ sociálneho podniku Paterson, Viktor Valik. 


Pracovné pozície sú určené nielen pre mladých ľudí hľadajúcich si prvú prácu, ale aj pre osoby nad 50 rokov, ktorí majú problém s uplatnením na trhu práce. Tých sociálny podnik plánuje zamestnať, nie len ako taxikárov, ale aj ako dispečerov. 

 „Nábor zamestnancov realizujeme prostredníctvom našich preferovaných portálov a v spolupráci s úradom práce. Záujemcovia, ktorí majú záujem stať sa taxikármi, nás môžu kontaktovať prostredníctvom nášho webu, kde nájdu všetky podrobnosti o tom, čo potrebujú k výkonu tejto práce a čo všetko im zabezpečím,“ dopĺňa Valik. 


Cenník služieb. Zdroj: taxi.eu.sk

Prečítajte si viac: