Košičan Slafkovský nebude bojovať o postup Slovenska na ZOH. Aký je za tým dôvod?


Foto: Košičan Slafkovský nebude bojovať o postup Slovenska na ZOH. Aký je za tým dôvod? Foto: Instagram/_slafkovsky_

Okolo slovenskej hokejovej zostavy, ktorá zabojuje o kvalifikáciu na Zimné olympijské hry v Miláne v roku 2026, sa viedli siahodlhé debaty nielen na strane kompetentných organizácií, ale aj na strane verejnosti. Azda najviac otázok sa týkalo práve účasti hráčov z ruskej KHL, hneď v tesnom závese fanúšikov hokeja prekvapilo, že rady slovenskej reprezentácie neposilní domáci miláčik a rodák z Košíc Juraj Slafkovský.

Ten posledné roky pôsobí v zámorskej NHL, kde zbiera body pre tím Montreal Canadiens. Po jeho výkonoch na predošlých majstrovstvách sveta sa tak očakávalo, že aj tentokrát posilní káder a pomôže Slovensku v postupe na ZOH. Keďže sa medzi nominovanými hráčmi neobjavil, začali sa vynárať otázky a špekulácie, prečo je tomu tak.

Dôvod zakrátko prezradil na sociálnej sieti zámorský novinár Nicolas Cloutier z TVA sport: „Bolo mi povedané, že z preventívnych dôvodov nebude Juraj Slafkovský reprezentovať Slovensko v olympijskej kvalifikácii. Nie je to nič vážne, ale Juraj má menšie bolesti chrbta. Urobilo sa tak spoločné rozhodnutie s Canadiens,“ napísal v statuse.


Zostava a program zápasov

A síce mladý útočník neposilní domácu reprezentáciu pod vedením Craiga Ramseyho, na ľad sa aj tak postavia zvučné mená, ktoré mali možnosť preukázať svoj talent a schopnosti aj na predošlých hokejových súťažiach:

  • Brankári: Denis Godla, Samuel Hlavaj, Stanislav Škorvánek
  • Obrancovia: Peter Čerešňák, František Gajdoš, Martin Gernát, Mário Grman, Michal Ivan, Samuel Kňažko, Patrik Koch, Šimon Nemec
  • Útočníci: Lukáš Cingel, Marek Hrivík, Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Róbert Lantoši, Adam Liška, Kristián Pospíšil, Martin Pospíšil, Miloš Roman, Pavol Regenda, Marián Studenič, Matúš Sukeľ, Adam Sýkora, Tomáš Tatar.

Kvalifikácia sa koná počas tohto týždňa, teda od 29. augusta do 1. septembra. V tomto termíne sa proti domácej reprezentácii postavia hokejisti z Rakúska, Maďarska a Kazachstanu:

  • Slovensko - Rakúsko: 29. august o 18:00 hod.
  • Slovensko - Maďarsko: 30. augusta o 18:00 hod.
  • Slovensko - Kazachstan: 1. september o 18:00 hod.