Staršia turistka si pri túre v Slovenskom raji poranila členok, na pomoc jej smerovali horskí záchranári


Foto: Staršia turistka si pri túre v Slovenskom raji poranila členok, na pomoc jej smerovali horskí záchranári Foto: hzs.sk

Ani počas víkendu si horskí záchranári nevydýchnu. V nedeľu podvečer prijali členovia Horskej záchrannej služby žiadosť o pomoc pre 67-ročnú turistku, ktorá si počas túry v Slovenskom raji poranila členok. Konkrétne sa jej to stalo počas výstupu Kláštorskou roklinou, pričom tento výstup aj dokončila.

Avšak počas zostupu z Kláštoriska pri schádzaní po červenom turistickom chodníku sa jej stav zhoršil, čo spôsobilo, že nedokázala v ceste dole pokračovať sama, a tak kontaktovala HZS. Po ich príchode na miesto, kde sa žena nachádzala, jej členok ošetrili a vozidlom ju zviezli na Podlesok, kde sa jej ujala posádka rýchlej zdravotnej pomoci. Tá ju odviedla do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Záchranné akcie na denne

Podobne ako v Slovenskom raji, aj v iných kútoch Slovenska majú záchranári plné ruky práce. Takmer dennodenne smerujú na pomoc turistom, ktorí sa pri výstupe zranili, stratili alebo podcenili svoje schopnosti a v horskom teréne uviazli. Len nedávno sme vás informovali napríklad o ukrajinskej rodinke, ktorá sa vybrala na túru s ročným dieťaťom, alebo o trojici poľských turistov, ktorí po tme uviazli v Slovenskom raji.