Kde si užiť prechádzku so svojím štvornohým priateľom? Košičania radia ich overené miesta


Foto: Kde si užiť prechádzku so svojím štvornohým priateľom? Košičania radia ich overené miesta Foto: Ilustračné/Pixabay.com

Nájsť ideálne miesta na výlety so svojimi štvornohými miláčikmi môže byť niekedy náročné. Mal by tu byť dostatok tieňa, kľudu a teraz v lete ideálne aj voda na osviežene. Obyvatelia Košíc však medzi sebou zdieľajú niekoľko osvedčených tipov, ktoré môžu pomôcť uľahčiť výber. 

Miesto, na ktorom je menej turistov, no stále stále krásna príroda, sa volá Klatovianka. Oblasť Nižného Klatova je pokojným kútom prírody, ktorý ponúka nenáročné prechádzky v príjemnom prostredí bez ruchu mesta.

Jednou z najkrajších prechádzok, ktorá sa dá v okolí Košíc zažiť, je jednoznačne tá k Hájskym vodopádom. Poskytne všetko, čo je treba - ochladzujúci tieň stromov, osviežujúci potok, oddych. Trasa je pomerne krátka a vhodná aj pre tých, ktorí majú na prechádzky obmedzený čas. Už za pol hodinu cesty sa naskytnú výhľady na prvé vodopády.



Pre milovníkov prechádzok lesom bude ideálnou voľbou Lesopark Furča. Trasa je dlhá približne 3,5 kilometra a celý čas vedie príjemným tieňom stromov. Je skvelou voľbou na každodennú prechádzku, počas ktorej sa môže pes voľne vybehať.

Skvelým výletom je aj prechádzka smerom na Hrad Sokoľ. Ponúka možnosť prechádzky po asfaltovej ceste, ktorá vedie popri Chate Veterina. Po celý čas je lemovaná potokom, v ktorom sa pes môže príjemne osviežiť. Na konci asfaltky je aj studnička s pitnou vodou. Ak má človek viac času, môže, samozrejme pokračovať ďalej až na hrad.