Finančná injekcia pre košické športové kluby: Rozdelia si až 360-tisíc eur


Šport Košice

Foto: Finančná injekcia pre košické športové kluby: Rozdelia si až 360-tisíc eur Foto: kosice.sk/Michal Haľko Photography

Mesto Košice podporí športové kluby a združenia v rámci mesta sumou 360-tisíc eur. Mestská rada schválila návrh na pridelenie nenávratných dotácií, ktoré by mali byť poskytnuté 84 športovým klubom a záujmovým združeniam. Definitívne o tom v utorok 27. augusta rozhodlo mestské zastupiteľstvo, po ktorého schválení by financie mohli byť distribuované začiatkom jesene.

Jednotlivé kluby mohli svoje žiadosti o dotácie zasielať do konca júna tohto roka. Následne sa dotácie prideľovali na základe jednotlivých požiadaviek tak, aby to bolo čo najobjektívnejšie a najtransparentnejšie. Napríklad najväčšiu podporu vo výške 30 889 eur po schválení mestskými poslancami získa domáci futbalový klub FC Košice.



Košický primátor Jaroslav Polaček vyjadril spokojnosť s tým, že sa našli financie na podporu mládežníckeho športu v meste. Ocenil aj úspechy košických športovcov na nedávnych letných olympijských hrách v Paríži, ktoré podľa neho potvrdili potenciál metropoly východu.

Pozitívne ohlasy k finančnej podpore od mesta prichádzajú aj od predstaviteľov jednotlivých košických športových klubov a združení. Teší ich, že vďaka týmto financiám môžu udržať kvalitu svojich klubov, tréningov a samotného športu, a zároveň investovať peniaze do mládeže a ďalších klubových aktivít.


Okrem dotácií mesto Košice aktívne pracuje aj na rozvoji športovej infraštruktúry. Tento rok už otvorilo niekoľko nových športovísk vrátane Košickej futbalovej arény a Národného tréningového centra pre tenis a bedminton. Onedlho sa košickí hokejisti postavia aj na novú ľadovú plochu zrekonštruovanej Steel Arény a nové futbalové ihrisko na Požiarnickej ulici priláka amatérov aj profesionálov. Nehovoriac Národnom olympijskom centre plaveckých športov, ktoré by už v ďalšom roku mohli uzrieť oko verejnosti.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj