Novou posilou SaS-ky je viceprimátor Košíc Marcel Gibóda. Strana sa chce spojiť viac s regiónmi


Foto: Novou posilou SaS-ky je viceprimátor Košíc Marcel Gibóda. Strana sa chce spojiť viac s regiónmi Foto: Facebook/Branislav Gröhling

Strana Sloboda a solidarita (SaS) sa dnešným dňom rozrástla o jedného člena. Novou posilou sa stal námestník primátora Košíc Marcel Gibóda, ktorého pred zrakom novinárom veľkolepo prijal Branislav Gröhling v metropole východu.

„Tento krok považujem za veľmi dôležitý, nie len kvôli mojej kariére politika, ale hlavne kvôli práci pre mojich voličov, všetkých obyvateľov mesta Košice a východného Slovenska. Hlas a názor jednotlivca, obyvateľa obce, mesta a regiónu, žiaľ, až do Bratislavy často nepočuť. No volanie skupiny združujúcej členov a sympatizantov z celého Slovenska pracujúcich na spoločnom cieli má zmysel a váhu,” napísal k svojmu vstupu do strany viceprimátor.



Zároveň dodal, že je odhodlaný pracovať aj naďalej čestne, zodpovedne a vytrvalo, aby sa v regiónoch dosahovali len pozitívne zmeny a nemuseli ľudia z východu odchádzať.

Na tlačovej besede zároveň strana zdôraznila, že spolupráca s regiónmi je pre nich mimoriadne dôležitá, a preto predstavili aj novozavedený model prijímania regionálnych politikov. „Chcem ako predseda SaSku viac otvoriť regiónom a vytvoriť v nej miesto pre nových ľudí. Ľudí, ktorí zdieľajú naše hodnoty a chcú vytvoriť protiváhu tejto populistickej vláde. Alebo aktívnych komunálnych politikov či rôzne osobnosti z regiónov - každý má možnosť pridať sa k našej strane, aby sme spoločne vytvorili alternatívu proti aktuálnej vláde,” odkázal Gröhling.

Zdroj: Facebook/Marcel Gibóda