Nezabudnuteľné dobrodružstvá v Košiciach. Ako využiť posledné dni prázdnin naplno?


Foto: Nezabudnuteľné dobrodružstvá v Košiciach. Ako využiť posledné dni prázdnin naplno? Foto: ryba-anicka.sk

Letné prázdniny sa pomaly blížia do finále, preto si treba posledné dni užiť vo veľkom štýle. Košice ponúkajú množstvo aktivít, ktoré určite stoja za to. Či už pre milovníkov prírody, aktívneho oddychu alebo zábavy, mesto ponúka pestrú paletu možností, ako stráviť čas s rodinou, priateľmi alebo aj sami so sebou.

Túra na Hrad Slanec je ideálnym spôsobom, ako zabudnúť na zhon mesta a vychutnať si nádherné výhľady na čerstvom vzduchu. Tento výlet nie je len obyčajnou prechádzkou, ale aj cestou do minulosti, keďže zvyšky hradu ponúkajú fascinujúci pohľad na históriu regiónu. Pre ešte lepší zážitok je dobré vziať so sebou piknikový kôš a stráviť čas deke na lúke pod hradom.


Po dni strávenom v prírode je čas presunúť sa do sveta umenia. Východoslovenská galéria je miestom, kde sa môžete nechať unášať fantáziou a inšpiráciou. Výstavy, ktoré tam aktuálne sú, prenesú svojich návštevníkov do sveta umenia a inšpirácie. Okrem toho ponúka aj workshopy, kde si môže každý návštevník vyskúšať svoje kreatívne schopnosti.

Vziať si bicykel a vyraziť do mestských lesov je tá najlepšia forma aktívneho oddychu, ktorá spája šport a krásy prírody. Košice ponúkajú množstvo cyklotrás vhodných na dynamickú jazdu lesom. Počas jazdy sa naskytnú pohľady na husté lesy, pokojné jazierka a šťastlivec možno stretnete aj niektoré z lesných zvierat.



V Košiciach jednoznačne nemožno vynechať ZOO Košice, v prípade rodín s deťmi to platí bez výnimky. Zoologická záhrada ponúka nielen pohľad na množstvo rôznych druhov zvierat, ale aj na milé mláďatá, ktoré sa tu v posledných mesiacoch narodili. Deti budú očarené, keď uvidia levov, medvede, či opice na vlastné oči. Okrem toho ponúka Košická ZOO aj Dinopark, ktorý vás prenesie do doby, keď našu planétu obývali obrovské dinosaury. Táto kombinácia prírody a histórie zanechá hlboký dojem nielen na deti, ale aj na dospelých. 

Po intenzívnom týždni plnom zážitkov si každý zaslúži chvíľu oddychu. Ideálnou voľbou je napríklad Rekreačné stredisko Anička. K dispozícii je tu bazén, kde sa dá schladiť a zaplávať, alebo si pri ňom len tak poležať na deke a užívať slnko. V areáli sú aj športové ihriská, kde sa dá hrať futbal či volejbal.

A keď slnko začne zapadať, je čas pomaly sa presunúť do letného kina, ktoré premieta priamo pod holým nebom. V piatok, 30. augusta o 20:30 hod. je na programe Ja, zloduch 4, v sobotu v rovnakom čase publikum rozosmeje Kavej.