×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Slovenská pošta prichádza s novinkou. U poštových doručovateľov zaplatíte už aj kartou či hodinkami


Foto: Slovenská pošta prichádza s novinkou. U poštových doručovateľov zaplatíte už aj kartou či hodinkami Foto: Slovenská pošta

Slovenská pošta pokračuje v modernizácii svojich služieb a prináša zákazníkom novú možnosť platenia kartou priamo u poštových doručovateľov. Prostredníctvom nových multifunkčných zariadení môžu klienti pohodlne zaplatiť kartou, smart hodinkami či telefónom. Táto inovácia nielen zvyšuje komfort zákazníkov, ale aj zjednodušuje prácu doručovateľov, ktorí teraz môžu vykonávať viaceré úlohy pomocou jedného zariadenia, informuje spoločnosť na webe.

Multifunkčné zariadenia integrovali viaceré funkcie, ktoré doteraz pokrývali rôzne zariadenia. Tieto zariadenia teraz fungujú ako skener QR a čiarových kódov, platobný terminál, bezpečnostný prvok na oznamovanie mimoriadnej udalosti a mobilný telefón v jednom. Okrem toho zjednodušujú administratívu a urýchľujú skenovanie väčších zásielok, čo ocenia najmä doručovatelia.


Aplikácia im ponúka prehľadné prostredie, v ktorom sa vedia rýchlejšie orientovať a je intuitívna. Zásielky vyúčtujú priamo počas pochôdzky, čo šetrí čas. Systém urýchľuje vyúčtovanie jednotlivých zásielok a znižuje riziko pochybenia,“ uviedla Melinda Burdanová, riaditeľka obchodu Slovenskej pošty.


Zásielku môžu klienti podať z pohodlia domova

Pre zákazníkov znamená táto novinka rýchlejšie a pohodlnejšie vybavenie zásielok, pričom platba v hotovosti zostáva naďalej možnosťou. Nové zariadenia tiež umožňujú podanie zásielok priamo u doručovateľa, čo ešte viac zvyšuje komfort obsluhy z pohodlia domova. Po novom tak klienti nemusia merať cestu na poštu, ale môžu podať zásielku priamo z pohodlia domova.


Prvá fáza implementácie nových zariadení už prebieha, pričom do konca roka 2024 by mala byť pokrytá viac ako 60 % doručovateľskej siete. Zvyšní doručovatelia dostanú nové zariadenia v priebehu roku 2025. Slovenská pošta očakáva, že modernizácia prinesie nielen vyšší komfort pre zákazníkov, ale aj výrazné úspory v prevádzkových nákladoch.

Táto inovácia predstavuje ďalší krok Slovenskej pošty smerom k digitalizácii a modernizácii služieb, pričom spája pohodlie zákazníkov so zefektívnením každodenných procesov.

Prečítajte si viac: