×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Košičania dobrovoľne upratali chodník na Triede SNP. Nehodlajú s tým skončiť, problémové sú aj iné časti


FOTO: Košičania dobrovoľne upratali chodník na Triede SNP. Nehodlajú s tým skončiť, problémové sú aj iné časti
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Michal Starec

Viaceré miesta v Košiciach sú v zanedbanom stave. Po ich okolí sú porozhadzované odpadky, čo znepríjemňuje Košičanom cestu do práce či klasickú víkendovú prechádzku. Aj napriek tomu, že sa na to viacerí obyvatelia sťažujú, situácia sa nijak špeciálne nerieši.

Na tento problém na sociálnom médiu upozornil aj Michal. Rozhodol sa ho vziať do vlastných rúk. Ako spomína, zlomilo sa to v ňom po tom, čo každodenne chodieval do práce na bicykli okolo chodníka na Triede SNP. Šíril sa odtiaľ na desiatky metrov neuveriteľný zápach z nelegálnych ležovísk. Nájsť na nich bolo možné rôzne predmety, od posteľnej bielizne až po obaly z potravín.

Mesto to začalo riešiť, avšak len zčasti. Jeho pracovníci z ležovísk všetky veci vypratali, no nechali ich ležať vedľa chodníka. Neprispôsobiví občania tak mali ďalšiu možnosť, ako ich stiahnuť späť na pôvodné miesto.

Boj s takýmito ležaniskami je ako boj s veternými mlynmi. Niekedy sa zdá, že sa nič nezmení, ale my sa nevzdávame. Nejde len o nepríjemné prostredie, ale aj o pocit, že naše okolie upadá. Rozhodli sme sa teda vziať vecí do vlastných rúk,“ píše vo svojom príspevku Michal.


So svojimi známymi zobral vrecia, lopaty, rukavice a problémové miesto vypratali z vlastnej iniciatívy. Štyri plné veľké vrecia odniesli na zberný dvor. To, na ako dlho je tento priestor čistý, si však netrúfa povedať.

S upratovaním nehodlajú skončiť. Plánujú kontaktovať aj kompetentných, aby sa daný problém začal riešiť systematicky.

Ich práca v dobrom zaujala aj viacerých Košičanov. „Niekedy to inak nejde, keď kompetentní na to kašľú. V tomto prípade želaný výsledok doručili občania, ktorým to nie je jedno,“ uviedol používateľ Marek.

„Skvelá práca! Presne chodím týmto chodníkom na bicykli a boli miesta, kde som museli na chvíľu zadržať dych,“ pridala sa k nemu pani Marianna.



Prečítajte si viac: