×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Policajti si posvietili na vodičov a cyklistov. Zaznamenali viacero porušení, nepohrdli ani alkoholom či drogami


Foto: Policajti si posvietili na vodičov a cyklistov. Zaznamenali viacero porušení, nepohrdli ani alkoholom či drogami Foto: Redakcia

Vodiči okrem pohárika alkoholu nepohrdnú pred jazdou ani drogami. Krajská polícia za uplynulý týždeň prostredníctvom drogových orientačných testov odhalila piatich vodičov v michalovskom okrese, ktorí riadili vozidlo pod vplyvom drog.

U troch z nich príslušníci polície našli aj bielu kryštalickú látku či zelenú sušinu. Podozrivé látky zaslali na podrobnú expertízu. Vodičom bol odobratý biologický materiál, pričom skončili bez vodičského preukazu. V prípade zistených podozrivých látok sa začalo trestné stíhanie pre drogovú činnosť. O ďalšom postupe o veci bude rozhodnuté na základe výsledkov toxikologických vyšetrení a znaleckých skúmaní.


Policajti počas minulého týždňa upriamili pozornosť aj na vodičov motocyklov a odťahových vozidiel. Zamerali sa najmä na dodržiavanie najväčšej prípustnej celkovej hmotnosti vozidla a jazdnej súpravy či vodičské oprávnenia podľa skupiny motorového vozidla. Kontrolná akcia odhalila viacero nezodpovedných šoférov a cyklistov.

Dychovej skúške sa podrobilo 6 210 účastníkov cestnej premávky. Pozitívna bola u 16 vodičov, pričom šesť z nich nafúkalo viac ako jedno promile. Alkohol pred jazdou požili aj traja vodiči motocyklov, jeden z nich mal v dychu nad jedno promile. Výnimku netvorili ani štyria cyklisti.



Policajti odhalili aj ďalšie priestupky, ako napríklad to, že dvaja vodiči motocykla jazdili bez ochrannej prilby. Porušenia zaznamenali aj na úseku sociálnej legislatívy, mýta či v súvislosti s meraním hmotnosti a rozmerov vozidiel. Technický stav vozidiel bol nevyhovujúci až v 113 prípadoch. K prekročeniu rýchlosti došlo 516-krát, bezpečnostný pás nemalo zapnutý 61 vodičov.

Celkovo sa zadržalo 18 vodičských preukazov. Zároveň sa odhalilo osem trestných činov týkajúcich sa jazdy pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenie týchto nezodpovedných vodičov neminie, pričom im hrozí jeden rok za mrežami.




Prečítajte si viac: