AKTUALIZÁCIA: Meteorológovia varujú pred silnými búrkami v Košickom kraji, prinesú silný vietor a dážď


Foto: AKTUALIZÁCIA: Meteorológovia varujú pred silnými búrkami v Košickom kraji, prinesú silný vietor a dážď Foto: Facebook

Aktualizácia 14:15 hod.:

Avizované výstrahy pred búrkami sa mierne zmenili. Pôvodne bol vyhlásený prvý výstražný stupeň, aktuálne meteorológovia varujú pred oveľa intenzívnejšími búrkami. Od 14:00 do 17:00 hod. by sa mali mať na pozore obyvatelia okresov Rožňava, Gelnica, Košice okolie a Spišská Nová Ves, kde môže vietor dosiahnuť rýchlosť až 30 metrov za sekundu a zrážky 50 milimetrov. 



Pôvodná správa z rána:

Už zrejme nie je deň, ktorý by sa nezaobišiel bez výstrah. Či už pred vysokými teplotami, alebo búrkami. Inak tomu nebude ani počas dnešného dňa. Vysoké teploty zasiahnu najmä juhovýchodnú časť Košického kraja, teda okresy Michalovce, Trebišov a Sobrance, kde bude platiť výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami. Rátať tak môžete s maximom 33 stupňov Celzia, v čase od 13:00 do 18:00 hod.

Takmer počas celého dňa budú zároveň v platnosti aj výstrahy pred búrkami, ktoré môžu zasiahnuť väčšinu územia Slovenska, vrátane všetkých okresov v Košickom kraji. Meteorológovia avizujú, že sa môžu objaviť medzi 10:00 až 21:00 hod., pričom ich môže sprevádzať dážď, silný vietor či krúpy.