Štátny tajomník Kuffa prerušil predstavenie Národného divadla Košice. Vyviedol ho až starosta


Foto: Štátny tajomník Kuffa prerušil predstavenie Národného divadla Košice. Vyviedol ho až starosta Foto: instagram/rastoiliev

Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Štefan Kuffa v nedeľu 18. augusta prerušil predstavenie Národného divadla Košice v obci Malá Franková v kežmarskom okrese. Svedkom tejto udalosti mal byť šéfredaktor Zamagurských novín Lukáš Marhefka, ktorý sa mal v danom čase nachádzať na predstavení a ktorý sa o tom podelil na sociálnej sieti. 

„Pred malou chvíľou som zažil niečo tak nehorázne, že sa doteraz z toho chvejem. Sedel som ako divák na predstavení Národného divadla Košice, kedy mala svoj výstup Dana Košická a odohrávalo sa predstavenie, do ktorého svojvoľne vstúpil štátny tajomník Štefan Kuffa a začal určovať pre koho je predstavenie vhodné, pre koho vhodné nie je, kto by tam mal ostať sedieť a kto by tam sedieť nemal. Svojvoľne prerušil výstup herečky a keď sme začali kričať a odmietať jeho správanie, odmietať to, čo si nesmie dovoliť, označil ma za slniečkára a nechcel opustiť tento priestor, až kým neprišiel starosta a neodviedol ho odtiaľ,“ zneli slová Lukáša Marhefku.

V ten istý večer stihol zdieľať svoje vyjadrenie aj samotný tajomník, podľa ktorého išlo perverzný film, na ktorý sa mali pozerať aj maloleté deti, preto chcel na to len upozorniť rodičov. Tvrdí, že ho následne tyčami napadli herci alebo kulisári z košického divadla.



Ďalšie zábery Kuffu zverejnil novinár Rastislav Iliev z TA3, na nich je vidieť, ako štátny tajomník od starostu vyžaduje, aby sa mu ospravedlnil.