×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Košická župa si uťahuje z toho, ako to vyzerá na úradoch. Ľudia im to v komentároch nedarovali


Foto: VIDEO: Košická župa si uťahuje z toho, ako to vyzerá na úradoch. Ľudia im to v komentároch nedarovali Foto: Facebook/Rasťo TRNKA

Na sociálnej sieti sa prednedávnom objavilo humorné video, ktoré zdieľal na svojom profile predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka: „Poslali mi kolegovia, ja som sa na tom dobre pobavil.” Zachytáva dve úradníčky, ktoré ukazujú svoju pracovnú náplň, a to, ako môžu vyzerať ich dni v práci. Účelom zrejme bolo sledovateľov pobaviť, poukázať na mylné predstavy občanov o tom, ako to chodí na úradoch a tiež na búranie stereotypov. Video sa však nestretlo s pochopením, namiesto pozitívnych reakcií prišlo viac kritiky.


„To vôbec nie je smiešne, to realita, takto sa chovajú k ľuďom. Čo ich vlastne otravujete, čo si to ľudia vôbec dovoľujú chodiť na úrady,” reagoval pod videom Peter. „Úradníci by mali v prvom rade pochopiť, že sú tam pre ľudí a nie naopak,” zaznelo v komentároch. Mali by absolvovať kurzy slušného správania. Česť výnimkám, ale to, s akým odporom vás vybavujú, je hnus. A prestať brať ohľad, kto v akom oblečení tam príde. Pretože nie všetci majú vysoké školy ako oni…,” napísala Michaela.

„Sorry, ale keď človek príde niekde na úrad, vidí len presne to, čo vo videu popisujú ako ,čo si ľudia myslia´. Pardon, ale ľudia si to nemyslia a nevymysleli len tak z nudy, ale z nejakého dôvodu či osobného zážitku, takže miesto týchto hlúpostí by som sa radšej zamyslela, na základe čoho vznikli tieto ,domnienky´ ľudí,” dodala poznámku na zamyslenie Lulens. „Tiež mám skúsenosti, že ich vidím koľkokrát cez deň na nákupoch. Tam idú peniaze na štátnych zamestnancov. Majú čo robiť tí, čo niečo vyprodukujú v práci, aby vyrobili aj na nich. A do úradu sa dostanú len známi, rodinní príslušníci a takéto fleky sa dedia,” zdieľala svoj názor Katarína.



A síce niektorí možno nepochopili, čo bolo myšlienkou tohto videa, pohľad z druhej strany tábora sa snažili poskytnúť ďalší diskutujúci. „Z týchto komentárov mám pocit, že mnohým prišiel na um nejaký zlý zážitok s úradníkom… Ja poznám veľa akčných super úradníkov, ktorí sú ochotní pomôcť - nehádžme všetkých do jedného vreca… Je to v každom povolaní - nie je to o povolaní ako takom, je to o tom, aký sme kto človek,” zaznel jeden z komentárov.

„Som úradníčka a snažím sa byť ústretová, rovnako ako mnoho mojich kolegýň a kolegov, netreba preto hneď generalizovať. Aj my úradníci sme však len ľudia, ktorí občas majú také dni, že majú chuť nalepiť si na dvere: Nech sa páči, môže prísť kričať ďalší. Takže skôr, ako hodíte všetkých do jedného vreca, skúste porozmýšľať, či ten jeden zlý úradník neobslúžil desať klientov, ktorí si na ňom pred tým vybili svoju frustráciu,” poskytla svoj pohľad Mária.

„Sama som mala stereotypný pohľad, kým som nezačala na úrade pracovať. Nemusíte mi veriť, ale to fakt o ľuďoch, nie mieste, kde robíte… Ja poznám a aj som stretla veľa ochotných úradníkov,” reagovala na kritiku Natali.


Prečítajte si viac: