Manželský pár z Košíc skončil s autom v priekope. Policajtom, ktorí im pomohli, píše ich dcéra


Foto: Manželský pár z Košíc skončil s autom v priekope. Policajtom, ktorí im pomohli, píše ich dcéra Foto: pixabay.com

Policajná hliadka pri Lučenci aplikovala heslo pomáhať a chrániť. V nedeľu 4. augusta zažili starší manželia z Košíc nepríjemnú situáciu na ceste medzi Lučencom a Pincinou. Po návrate z kúpeľov im náhle vypovedalo službu auto. Uvoľnilo sa im koleso, dostali šmyk a skončili v priekope. Našťastie, ani jednému z nich sa nič nestalo. Informácie o zásahu policajnej hliadky poskytla Polícia SR - Banskobystrický kraj.

Zásah hliadky z Lučenca

V kritickej chvíli prišla na pomoc hliadka Mýtnej polície z Lučenca, ktorá náhodou prechádzala okolo. Policajti bez váhania zastavili a pomohli manželskému páru s opravou kolesa. Následne im pomohli aj s vytiahnutím auta z priekopy a jeho návratom na cestu. Vďaka ich rýchlej a profesionálnej reakcii manželia mohli bezpečne pokračovať v ceste do Košíc.

Poďakovanie od dcéry

Dcéra zachráneného páru si našla čas, aby policajnej hliadke vyjadrila vďaku za ich pomoc. Jej poďakovanie prišlo v podobe e-mailu do služobnej pošty polície, v ktorom ocenila ochotu a ústretovosť policajtov:

„Dobrý deň, chcem sa veľmi pekne poďakovať policajnej hliadke ktorá slúžila 4.8.2024 v Lučenci. Vaše heslo pomáhať a chrániť” aplikovali v praxi. Okolo 12:00 hod. na ceste z Lučenca do Pincinej odpadlo motorovému vozidlu koleso a vozidlo sa ocitlo v priekope. Ďakujeme za ochotu, pomoc, ústretovosť a ľudskosť pri riešení tejto situácie,“ napísala policajnej hliadke dcéra Mirka. 




Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj