Aktualizované: Pri nákupnom centre Aupark v Košiciach auto zrazilo chodca. Nafúkal okolo dvoch promile


Foto: Aktualizované: Pri nákupnom centre Aupark v Košiciach auto zrazilo chodca. Nafúkal okolo dvoch promile Foto: Facebook/Peter Fényes

Včera vo večerných hodinách okolo 19:00 hod. došlo pri košickom nákupnom centre Aupark k dopravnej nehode. Podľa informácií facebookovej skupiny Dopravný servis KE, KS mal osobný automobil zraziť chodca.

K nehode podľa svedkov došlo tak, že chodec z doposiaľ nezistených príčin nerešpektoval svetelnú signalizáciu a prešiel na červenú. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na miesto vyslalo jednu pozemnú ambulanciu.

Ohľadom bližších informácií sme kontaktovali políciu. Správu budeme aktualizovať o jej stanovisko.


Aktualizácia zo stredy 14. augusta o 10:20 hod.:

To, že vodičovi automobilu značky Jeep do jazdnej dráhy náhle vstúpil chodec, potvrdila aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. K incidentu došlo v blízkosti priechodu pre chodcov, pričom svetelná signalizácia svietila pre chodcov na červeno.

Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške. Jej hodnota bola u vodiča negatívna. O niečo iný výsledok mal chodec, pričom nafúkal 2,15 promile.

„Podľa predbežnej lekárskej správy chodec utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní. Presná príčina vzniku, no najmä miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodáva pre Košicak.sk Ivanová.