×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Nové športovisko na KVP poslúži profíkom aj amatérom. Takéto ihrisko na malý futbal inde nenájdete


FOTO: Nové športovisko na KVP poslúži profíkom aj amatérom. Takéto ihrisko na malý futbal inde nenájdete
Galéria: 29 fotiek
Foto: Facebook/Facebook/Jaro Polaček/Košice - Mesto Košice/úprava redakcie

V pondelok 12. augusta sa uskutočnilo slávnostné otvorenie nového športového komplexu v areáli Základnej školy Starozagorská na sídlisku KVP. Nové športovisko prvýkrát pokrstili košické futbalové tímy, ktoré v ňom odohrali exhibičné zápasy.

S výstavbou nového ihriska a modernizáciou už existujúcich prvkov sa začalo ešte v júli minulého roka, pričom cieľom bolo vybudovať moderné priestory pre atletiku a malý futbal, čo sa úspešne podarilo. Pribudol tu nový atletický ovál, ktorým sídlisko doteraz nedisponovalo. Tvoria ho štyri 200-metrové tartanové dráhy a cieľová rovinka na krátke trate s dĺžkou 60 metrov. Nechýba ani doskočisko pre skok do diaľky.

Galéria: 29 fotiek

Vo vnútri oválu, kde ste predtým našli len zanedbanú lúku, vyrástlo ihrisko pre malý futbal s umelým trávnikom a s certifikovanými rozmermi 32,6 krát 52 metrov, ktoré poslúžili nielen na tréningy, ale aj súťaže. To pôvodne nebolo súčasťou projektu, avšak ako spomienka na organizáciu Majstrovstiev Európy v malom futbale spred dvoch rokov prišla požiadavka na vytvorenie špecializovaného ihriska, ktoré by poslúžilo tomuto športu. Týmto krokom tak vzniklo v Košiciach prvé oficiálne a certifikované ihrisko na malý futbal na Slovensku, ktoré zaručene bude využívať Košická nová liga.

Súčasťou prác bolo aj obnovenie a modernizácia multifunkčného ihriska a priľahlej tribúny, vďaka čomu získali športovci aj fanúšikovia reprezentatívne priestory. Okrem futbalu a atletiky je k dispozícii aj ihrisko na tenis a basketbal. Vďaka novému osvetleniu a oploteniu sa zvýši v areáli bezpečnosť, viditeľnosť a úspora.


Galéria: 29 fotiek

Modernizácia a výstavba športoviska bola vyčíslená na viac ako 620-tisíc eur. Vďaka finančnému príspevku z Fondu na podporu športu vo výške viac ako 380-tisíc eur mesto pokrylo len zvyšné náklady.

Športovisko bude v čase od 08:00 do 15:00 hod. slúžiť žiakom miestnych škôl počas hodín telesnej výchovy a po tomto čase bude k dispozícii pre verejnosť a športové kluby až do 21:00 hod. Počas prázdnin bude ihrisko dostupné zadarmo, neskôr sa zvažuje zavedenie poplatku. Vstup je zabezpečený cez malú bránku pri detskom ihrisku Žihadielko.

Mesto aktuálne pripravuje online rezervačný systém, a od septembra by mal pribudnúť aj automatický vrátnik. „Spoločne vyvíjame smart riešenie, ktoré obyvateľom mesta pomôže vstúpiť na športovisko tým najjednoduchším spôsobom - prostredníctvom mobilnej aplikácie si otvoria elektronický zámok,“ uviedol vedúci Oddelenia športu a mládeže mesta Košice Mário Švec.




Prečítajte si viac: