Zomrela známa speváčka Janka Kállayová Šomošiová. Rodená Košičanka účinkovala aj na Novej scéne v Bratislave


Foto: Zomrela známa speváčka Janka Kállayová Šomošiová. Rodená Košičanka účinkovala aj na Novej scéne v Bratislave Foto: FB Jana Šomošiová Kállayová

Operná a operetná speváčka zomrela vo veku 61 rokov. Pôsobila ako sólistka spevohry divadla Nová scéna v Bratislave. Spevu sa Janka Kállayová Šomošiová začala venovať v rodných Košiciach, kde účinkovala v relácii Zlatá brána košického štúdia Slovenskej televízie.

Neskôr vyštudovala operný a koncertný spev v Bratislave. K opernému spevu ju pritiahol obdiv k slávnemu sólistovi Petrovi Dvorskému, s ktorým vystupovala aj na jednom pódiu. O úmrtí speváčky informoval jej manžel Martin Kállay na sociálnej sieti. Podľa medializovaných informácií mala podľahnúť zákernej chorobe.


Okrem Bratislavy pôsobila Janka Kállayová Šomošiová aj v rodných Košiciach, kde spolupracovala so štátnou filharmóniou. Vystúpila aj na známom Megakoncerte milénium na prelome tisícročí.

„Umelecké vlohy som zdedila po ockovi, hoci bol učiteľom na elektrotechnickej priemyslovke, celá jeho rodina bola veľmi muzikálna. Najlepšou speváčkou bola moja teta Manca,“ povedala speváčka pre košický Korzár.

FB Slovenská opereta