Autobusy nahradia viaceré vlaky v Košickom kraji. Ak cestujete do Maďarska, dostavte sa na stanicu o čosi skôr


V Košickom kraji nahradia vlaky autobusy, výluky pretrvávajú

Foto: Autobusy nahradia viaceré vlaky v Košickom kraji. Ak cestujete do Maďarska, dostavte sa na stanicu o čosi skôr
Galéria: 9 fotiek
Foto: zssk.sk

Železničná spoločnosť Slovensko informuje o aktuálnych výlukách na viacerých tratiach na východe Slovenska z dôvodu prebiehajúcich úprav infraštruktúry. Na dotknutých úsekoch preto nebudú jazdiť vlaky a dopravca za niektoré z nich nasadí náhradnú autobusovú dopravu.

Obmedzenia budú trvať od pondelka 12. augusta do nedele 29. septembra v rôznom rozsahu na trati:

  • Spišská Nová Ves – Vydrník (12. - 14. 8.): Od 7:15 hod. do 12:45 hod. bude výstup, respektíve nástup do/z vlakov na železničných zastávkach Smižany, Spišské Tomášovce, Letanovce v smere do Popradu na opačnej strane, vľavo v smere jazdy vlaku.
  • Košice – Moldava nad Bodvou mesto (12. - 19. 8.): Viaceré vlakové spoje budú nahradené autobusovou dopravou. Zmeny na trati pretrvávajú už od 6. augusta.
  • Košice - Hidasnémeti - Miskolc (12. 8. - 22. 9.): Všetky vlaky osobnej dopravy v úseku Košice – Miskolc budú nahradené autobusovou dopravou. „Náhradné autobusy z Košíc v smere do Hidasnémeti nebudú zo ŽST Košice odchádzať v čase pravidelného odchodu vlakov, ale o 23 minút skôr, tak aby v ŽST Miskolc bol zabezpečený plynulý prestup do kmeňovej súpravy vlaku smer Budapest Keleti,” informuje dopravca.

Dotknuté spoje môžu mať podľa dopravcu meškanie až do 25 minút, pri väčšom meškaní nie je zaručené čakanie prípojných vlakov. Konkrétne zmeny nájdete v priloženom fotoalbume.

Galéria: 9 fotiek


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj