FOTO: Autom v plnej výstroji a drese. Košickí hokejisti trénujú v náhradných podmienkach, odhodlanie im však nechýba


FOTO: Autom v plnej výstroji a drese. Košickí hokejisti trénujú v náhradných podmienkach, odhodlanie im však nechýba
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/HC Košice (oficiálna stránka)/jäzva

Prípravy na novú sezónu zahájili hokejisti HC Košice v náhradných podmienkach. Kým ich domovská Steel Aréna prechádza rozsiahlymi rekonštrukčnými prácami, museli sa presunúť do menšej, ale útulnej Arény Sršňov na sídlisku KVP. Tento nečakaný presun priniesol nielen nové výzvy, ale aj niekoľko vtipných situácií, ktoré oživili rutinné tréningy.

Jednou z najväčších kuriozít je presun. Niektorí hráči sa do Arény Sršňov presúvali autom už vo výstroji a tréningových dresoch. Krivošík, ktorý sa do Košíc vrátil po krátkom angažmáne v českej Mladej Boleslavi, si na tento netradičný a celkom humorný spôsob cestovania zvykol. Podľa jeho slov je to síce smiešne, ale nie je to nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Jeho pozitívny prístup je podporený aj faktom, že sa teší na návrat do známeho prostredia, kde bol minulú sezónu jedným z najproduktívnejších hráčov.


Rekonštrukcia Steel Arény je komplexný projekt, ktorý má za cieľ vyriešiť niekoľko závažných problémov vrátane havarijného stavu strešného opláštenia, zatekajúcich svetlíkov a únikov tepla. Okrem toho sa v interiéri arény mení technológia chladenia na hlavnej aj tréningovej ľadovej ploche, a renovuje sa technologická miestnosť chladenia v blízkosti štadióna. Podľa primátora Jaroslava Polačeka, ktorý navštívil stavbu počas kontrolného dňa začiatkom augusta, sú práce hotové na viac ako 60 percent.


Galéria: 12 fotiek

Napriek týmto komplikáciám, ktoré rekonštrukcia priniesla, si hráči zachovávajú optimizmus. Šimon Petráš, ďalší z navrátilcov do košického tímu, vidí v tomto období príležitosť posunúť sa dopredu. Teší sa z návratu do Košíc, ktoré majú podľa neho najlepšie hokejové zázemie na Slovensku. 

Do realizačného tímu sa po dlhšej prestávke vrátil aj skúsený obranca Tomáš Slovák. Tentoraz však v úlohe konzultanta, ktorý bude zodpovedný za obrannú taktiku tímu. Práca v trénerskom tíme bude zas o niečom inom, načerpá tu nové skúsenosti a dostane príležitosť odovzdať to najlepšie mladším hráčom, informuje HC Košice.

Jedným z tých, ktorí budú musieť bojovať o miesto v tíme, je mladý útočník Peter Repčík. Po troch rokoch v kanadskej juniorskej lige sa rozhodol vrátiť do Košíc a napriek tomu, že jeho plány ešte nie sú úplne jasné, je pripravený čeliť konkurencii. 

Počas prípravného obdobia budú Košičania hrať všetky svoje zápasy vonku. Najväčšiu pozornosť pritiahnu turnaje v Bolzane a v rámci 77. ročníka Tatranského pohára v Poprade, kde budú čeliť silným súperom.