Dvojica si užívala nočné kúpanie vo fontáne pred košickým magistrátom. Jeden z nich mal zakázaný pobyt na Slovensku


Spravodajstvo Košice - Západ

Foto: Dvojica si užívala nočné kúpanie vo fontáne pred košickým magistrátom. Jeden z nich mal zakázaný pobyt na Slovensku Foto: Facebook/Mestská polícia Košice

Policajná hliadka smerovala koncom júla k fontáne pred budovu košického magistrátu po tom, čo prijali oznámenie o dvoch dospelých osobách, ktoré sa pohybujú a kúpu v telese fontány. Žiadna večerná romantika sa však nekonala, zarobili si len na problémy.

Príslušníci policajného zboru totiž zistili, že jedna z osôb, ktorá sa rozhodla vo fontáne osviežiť, nemá pri sebe žiadne doklady totožnosti, pričom zároveň uviedla, že pochádza zo Srbska. Na policajnej stanici sa následne zistilo, že tejto osobe bolo zrušené povolenie pobytu na Slovensku, preto putovala do rúk cudzineckej polície, ktorá sa bude prípadom ďalej zaoberať.

Kúpanie vo fontáne je vždy priestupkom proti verejnému poriadku v prípade, ak je zakázané Všeobecne záväzným nariadením mesta a môže byť priestupkom proti verejnému poriadku, ak by vzbudzovalo verejné pohoršenie.  Osobe, ktorá spácha takýto priestupok, môže byť uložená v blokovom konaní pokuta do 33 eur. Občania môžu takéto konanie oznámiť telefonicky na linku 158, respektíve 159 alebo osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru SR alebo Mestskej polície Košice,” ozrejmil náčelník Mestskej polície v Košiciach Slavomír Pavelčák.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj