FOTO+VIDEO: Nákladiak sa snažil vyhnúť zrážke, po náraze sa prevrátil aj s nákladom. Doprava pri Amfiteátri skolabovala


Rozsypaná hlina na ceste zablokovala cestu, Amfikom teraz neprejdete

Foto: FOTO+VIDEO: Nákladiak sa snažil vyhnúť zrážke, po náraze sa prevrátil aj s nákladom. Doprava pri Amfiteátri skolabovala Foto: Facebook/Pavel Titl

V stredu popoludní okolo 14:30 hod. došlo na Festivalovom námestí v mestskej časti Košice - Sever k dopravnej nehode, ktorá na dlhší čas obmedzila dopravu. Nehoda nákladiaku, z ktorého sa vysypal náklad, sa stala v smere od Watsonovej ulice na Triedu SNP v blízkosti bývalých Východoslovenských tlačiarní.

Na sociálnej sieti zverejnil dopravný expert Pavel Titl video, ktoré zachytáva sekundy pred nehodou. Nie je síce vidieť celú nehodu, dá sa z neho však predpokladať, že žlté nákladné vozidlo prichádzajúce od Watsonovej ulice sa snažilo zabrániť zrážke, ku ktorej mohlo dôjsť v dôsledku toho, že vodič bieleho osobného automobilu, ktorý prichádzal od Letnej ulice, vošiel do jazdnej dráhy tomuto nákladiaku.

Následne nákladiak narazil do dopravného značenia a prevrátil sa aj spolu s nákladom. Rozsypaná hlina a vozidlo tak zablokovali dvojprúdovú cestnú komunikáciu v smere na Terasu, v dôsledku čoho sa začali tvoriť kolóny áut, ktoré nemohli týmto úsekom prejsť. Niektorí vodiči si cestu skrátili cez priľahlé parkovisko.

Titl zároveň poznamenal, že nákladiak prešiel za tri sekundy vzdialenosť približne 65 metrov, čo by zodpovedalo rýchlosti okolo 70 kilometrov za hodinu. V danom úseku je však maximálna povolená rýchlosť stanovená na 40 kilometrov za hodinu. Presnejšie závery z dopravnej nehody však poskytne až polícia. Tá pre našu redakciu nateraz uviedla, že nehodu aktuálne dokumentujú dopravní policajti, ktorí zisťujú bližšie okolnosti. Zároveň tak riadia dopravu a vozidlá odkláňajú na obchádzkové trasy.


Zdroj: VS


Aktualizácia z 8. augusta:

„Podľa doterajších zistení, doposiaľ nestotožnený vodič, ktorý včera (7.8.) popoludní viedol doposiaľ nestotožnené vozidlo v Košiciach, v ľavom jazdnom pruhu po ulici Festivalové námestie, v smere od Letnej ulice na Starú Spišskú cestu, nedal pri prechádzaní z ľavého jazdného pruhu do pravého prednosť vozidlu značky Tatra. Vodič Tatry chcel zrážke zabrániť, avšak pri prudkom brzdení strhol riadenie vozidla do pravej strany, kde narazil do dopravného značenia, následkom čoho sa vozidlo značky Tatra prevrátilo cez celú šírku cesty,” informovala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že pri nehode sa nikto nezranil a u vodiča nákladného vozidla nebola zistená prítomnosť alkoholu.

Presná príčina vzniku dopravnej nehody je naďalej predmetom ďalšieho vyšetrovania a po vodičovi, ktorý vozidlu značky Tatra nedal prednosť, policajti pátrajú.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj