Košické letisko dosiahlo historický míľnik. V júli využil jeho služby rekordný počet cestujúcich. Kam sa letelo najviac?


Košické letisko v júli zlomilo historický rekord

Foto: Košické letisko dosiahlo historický míľnik. V júli využil jeho služby rekordný počet cestujúcich. Kam sa letelo najviac? Foto: Facebook/Košice International Airport - Letisko Košice - KSC

Dovolenková sezóna je v plnom prúde, čo výrazne pocítilo aj košické letisko. Práve jeho bránami prešiel počas júla historicky najvyšší počet cestujúcich, ktorý predstavuje číslo 131 258. Oproti minulému roku ide o nárast zhruba 35 percent.

Najväčší záujem bol o charterové lety, ktoré využilo viac ako 86-tisíc dovolenkárov, pričom najpopulárnejšie destinácie boli Antalya, Larnaca a Burgas. Spomedzi pravidelných leteckých liniek sa najviac letelo do Prahy či Lutonu a Stanstedu.

Výkonný riaditeľ letiska Thomas Dworschak vyjadril nadšenie z tohto úspechu a poďakoval všetkým zamestnancom za zvládnutie zvýšeného náporu: „Po silnom prvom polroku evidujeme neustále rastúci záujem o dovolenkové destinácie, ako aj nárast cestujúcich na pravidelných linkách.“



V období od januára do júla prijalo Letisko Košice vyše 402-tisíc cestujúcich, ktorí mali na výber z jedenástich krajín a sedemnástich destinácií. Cestovatelia môžu využiť ponuku zájazdov a leteniek prostredníctvom cestovných kancelárií a leteckých agentúr. Navyše, spoločnosť Ryanair prevádzkuje pravidelné spojenie do Zadaru až do konca septembra. Medzi obľúbené destinácie patrí aj Malaga, Barcelona, Paríž či Rím, kam sa dá letieť s prestupom vo Viedni, Zürichu alebo Varšave.

V lete je tiež možné z Košíc cestovať do Severnej Ameriky, s obľúbenými cieľmi ako New York, Los Angeles, Miami a Toronto, vďaka sieťovým dopravcom Austrian Airlines, LOT Polish Airlines a SWISS, ktorí ponúkajú spojenia do Európy, USA a ďalších krajín.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj