Na košickom trávniku si zmerajú sily zahraničné futbalové kluby. Ukrajinci si zápas pozrú zdarma


Foto: Na košickom trávniku si zmerajú sily zahraničné futbalové kluby. Ukrajinci si zápas pozrú zdarma Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Po legendárnom talianskom klube AC Rím mieria na trávnik Košickej futbalovej arény aj ďalšie známe kluby zo zahraničia, konkrétne od našich východných a západných susedov. Svoje sily si vo štvrtok 8. augusta o 20:00 hod. zmerajú ukrajinský klub FC Kryvbas Kryvyj Rih a český klub FC Viktoria Plzeň.

Na súboj predkola Európskej ligy UEFA pozýva ukrajinských futbalových fanúšikov aj samotné mesto Košice, ktoré si pre nich pripravilo vstup na zápas úplne zadarmo. Má to však svoje podmienky. Zápas si zadarmo pozrú len tí Ukrajinci, ktorí majú na Slovensku štatút dočasného útočiska a nemajú žiadne zamestnanie.

Ak tieto parametre spĺňajú, môžu si svoje lístky prevziať:

  • v utorok 6. augusta od 13:00 do 15:00 hod. v centre KoSICe na Hlavnej 68, v kancelárii číslo 213,
  • v pracovných dňoch od 08:30 do 15:00 hod. v Kancelárii prvého kontaktu pre cudzincov na Magistráte mesta Košice na adrese Trieda SNP 48/A, kancelária číslo 012,
  • počas otváracích hodín v Integračnom centre Košického kraja na Strojárenskej 3.



Príspevok s týmito informáciami zverejnil na sociálnej sieti Facebook profil mesta Košice, krátko na to ho však vymazali. Zrejme z dôvodu, že sa pod ním objavilo niekoľko negatívnych a vulgárnych reakcií, ktoré vyjadrovali nespokojnosť nad tým, prečo takúto možnosť vstupu zdarma nemajú aj Košičania.

Vysvetlenie k celej situácii poskytol pre našu redakciu hovorca mesta Dušan Tokarčík: „Bonus pre odídencov z Ukrajiny, ktorí sa môžu zúčastniť zápasu bezplatne, je akciou samotného klubu. Je však pre nás pochopiteľné a absolútne legitímne, že sa ukrajinský klub, ktorý z dobre známych dôvodov, nemôže hrať na svojom domácom štadióne, snaží aj takouto formou pritiahnuť do KFA svojich priaznivcov a zaplniť tak tribúny.” Touto odpoveďou tak vyvrátil mylné informácie o tom, že by sa lístky na zápas financovali z košického mestského rozpočtu alebo z iných zdrojov mesta, ako to uviedli niektorí z komentujúcich.