Košice začali s opravami ciest a chodníkov. Stavebné práce obmedzia premávku mestskej hromadnej dopravy


Opravy ciest v Košiciach obmedzia premávku MHD

Foto: Košice začali s opravami ciest a chodníkov. Stavebné práce obmedzia premávku mestskej hromadnej dopravy Foto: kosice.sk

Od dnešného dňa sa začalo v Košiciach s opravami ciest a chodníkov na viacerých uliciach. Stavebné práce však obmedzia premávku nielen vodičov, ale aj mestskej hromadnej dopravy. O zmenách informuje Dopravný podnik mesta Košice.

Kvôli opravným prácam na Mliečnej ulici v mestskej časti Košická Nová Ves došlo k operatívnemu posunu zastávok MHD. Robotníkov uvidíte aj na Watsonovej ulici v úseku zastávok Botanická záhrada – Okresný úrad, čo ovplyvní premávku autobusov číslo 12, 14, 18, 19, 55 a N2. V tomto úseku budú práce realizované v dvoch etapách.

1. etapa - Watsonova

Opravovať sa budú jazdné pruhy v smere od Botanickej záhrady ku Okresnému úradu.


  • Linky číslo 12 a N2 budú preto premávať obojsmerne odklonom po Letnej a Komenského ulici, pričom neobslúžia zastávky Obchodná akadémia a Botanická záhrada. Pri Technickej univerzite zastavia na Letnej ulici, mimoriadna zastávka bude a  pri Poliklinike Sever.
  • Na autobusovej linke 14 sa obmedzenia dotknú len dvoch ranných zachádzajúcich spojov. Tie budú premávať po Komenského a Letnej ulici, pričom vynechajú zastávky Botanická záhrada a Technická univerzita. Mimoriadna zastávka bude tiež pri Poliklinike Sever.
  • Autobusové linky 18 a 55 v smere od Amfiteátra na Mier budú premávať odklonom po Letnej a Komenského ulici, pričom vynechajú zastávky Obchodná akadémia a Botanická záhrada. Pri Technickej univerzite zastavia na Letnej ulici, mimoriadne zastavia aj pri Poliklinike Sever na električkovej zastávke. V opačnom smere budú premávať bez zmeny trasy.
  • Autobusová linka 19 vynechá v oboch smeroch zastávky Obchodná akadémia a Botanická záhrada. Na zastávke Technická univerzita zastaví na Letnej ulici.


2. etapa - Watsonova

Opravou prejdú jazdné pruhu v opačnom smere, teda od Okresného úradu k Botanickej záhrade.

  • Autobusové linky 12 a N2 v smere od Amfiteátra ku Okresnému úradu budú premávať po svojej bežnej trase. V opačnom smere budú premávať cez Komenského a Letnú ulicu, rovnako ako počas prvej etapy.
  • Na autobusovej linke 14 sa obmedzia dotknú len dvoch ranných spojov, ktoré budú premávať naďalej po odklonovej trase ako počas prvej etapy.
  • Autobusové linky 18 a 55 v smere od Amfiteátra ku Okresného úradu budú premávať po svojej bežnej trase. V opačnom smere budú premávať cez Komenského a Letnú ulicu.
  • Autobusová linka 19 bude premávať bez obmedzení v oboch smeroch.

Rekonštrukcia Jantárovej ulice

Ďalšie cestné práce budú vykonávané na ulici Jantárová. Rekonštrukcia sa začne od stredy 7. augusta, čo ovplyvní autobusovú linku číslo 24 a viaceré autobusové zastávky, ktoré nebude možné kvôli prácam obsluhovať. Práce budú takisto prebiehať v dvoch etapách.

  • 1. etapa - Jantárová: Linka 24 bude premávať obojsmerne odklonom po Južnej triede, kde zastaví na dočasnej zastávke Stará nemocnica. Zastávky Malá stanica, Rušňové depo a Senný trh (len smer Ryba) nebudú obsluhované. 
  • 2. etapa - Jantárová: Linka 24 bude premávať v smere od Spaľovne na Staničné námestie premávať odklonom po Južnej triede, kde zastaví na dočasnej zastávke Stará nemocnica. Zastávky Malá stanica a Rušňové depo v tomto smere nebudú obsluhované.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj