Rekonštrukcia autobusovej stanice bez problémového chodníka? Spišskonovomešťania spísali petíciu, mesto o nej nevie


Spišskonovomešťania spísali petíciu, hnevá ich chodník pri stanici

Foto: Rekonštrukcia autobusovej stanice bez problémového chodníka? Spišskonovomešťania spísali petíciu, mesto o nej nevie Foto: mojapeticia.sk

V Spišskej Novej Vsi sa zdvihla vlna občianskej iniciatívy. Miestni obyvatelia spísali petíciu, v ktorej požadujú, aby bol chodník pri autobusovej stanici zahrnutý do jej nadchádzajúcej rekonštrukcie. Projektová dokumentácia na rekonštrukciu stanice totiž neobsahuje tento kľúčový prvok infraštruktúry.

Chodník využíva každodenne stovka ľudí presúvajúcich sa na autobus, ale aj vlak. „Takisto je spojnicou s najväčším sídliskom v meste. Chodník je plný výtlkov a obyvatelia so zhoršenou schopnosťou pohybu majú problém po ňom ísť. Povrch chodníka sťažuje cestu pre ľudí na invalidnom vozíku,“ píšu iniciátori. 

Rovnaký názor majú aj obyvatelia. Rekonštrukcia tohto chodníka je dôležitá. Podpisom petície poukážete na to, že by mal byť prístupný pre všetkých. Považujem ho za strategický, keďže spája autobusovú stanicu s nákupným centrom a obchodnou zónou,“ myslí si jedna z obyvateliek.



Ako informoval hovorca Spišskej Novej Vsi Tomáš Repčiak, na úrade ani na príslušnom mestskom výbore neevidujú ani petíciu, ani požiadavku na úpravu spevnených plôch na existujúcom autobusovom nástupišti.

Začiatok rekonštrukcie autobusovej stanice je naplánovaný na budúci rok, po schválení projektového zámeru a následne predloženej Žiadosti o NFP. V súčasnosti má mesto spracovanú projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu budovy a výstavbu nového parkoviska.

„Aktuálne sme podali do Rady partnerstva na KSK projektový zámer na komplexnú rekonštrukciu areálu vrátane nákupu bezemisných autobusov na realizáciu cez Integrované územné investície,“ informuje Repčiak.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj