Cesty a chodníky v Košiciach dostanú nový šat. Pre viaceré ulice budú platiť dopravné obmedzenia


V Košiciach nastanú dopravné obmedzenia. Ktorých ulíc sa dotknú?

Foto: Cesty a chodníky v Košiciach dostanú nový šat. Pre viaceré ulice budú platiť dopravné obmedzenia Foto: Redakcia

Košičania sa môžu tešiť z opravy ciest a chodníkov na viacerých uliciach. Prvé sa začali realizovať v mestskej časti Košická Nová Ves na Mliečnej ulici. Informuje o tom mesto Košice prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky.

Začiatkom týždňa cestári nastúpia na ďalšie úseky. Práce sa dotknú ulíc Watsonova a Jantárová. O dva dni neskôr, v stredu 7. augusta, sa presunú aj na ulicu Tolstého.

Na Mliečnej a Tolstého ulici je koniec prác naplánovaný na prvú polovicu októbra. Práce na Watsonovej a Jantárovej ulici budú prebiehať tri mesiace. V prípade, že v nasledujúcom období plánujete cez dané ulice prechádzať autom, rátajte s dopravnými obmedzeniami.

Dotknú sa najmú ulíc Watsonova a Jantárová, kde budú môcť motoristi využívať všetky ich štyri jazdné pruhy až začiatkom novembra. Dovtedy sa na danom úseku bude jazdiť na etapy obojsmerne v dvoch pruhoch, pričom sa doprava v každom smere zúži na jeden jazdný pruh.

Obmedzenia sa dotknú viacerých úsekov

Pokiaľ ide o Watsonovu ulicu, pre každý smer jazdy bude k dispozícii jeden jazdný pruh, ktorý bude široký tri metre. Vodiči sa tak na danú ulicu nedostanú z ulíc Urbánková, Gogoľova, Hurbanova a Mánesova. Obchádzková trasa bude vedená cez Havlíčkovú a Komenského ulicu.


Zároveň na križovatke Watsonova - Boženy Němcovej bude možné pokračovať iba rovno v smere na Festivalové námestie, pričom nebude možné odbočiť doľava k Technickej univerzite. Z ulice Boženy Němcovej bude možné odbočiť len doprava na Watsonovu a ísť rovno na Hurbanovu. Na Watsonovu sa nebude možné dostať ani zľava v smere k Amfiteátru. Rovnako neodbočíte v smere od Festivalového námestia na Hurbanovu ulicu.

Zmeny v doprave sa dotknú aj Jantárovej ulice. Stavebné práce v rámci nej budú rozdelené do dvoch etáp. Úvodná etapa dá nový šat obom jazdným pruhom v smere od Obchodného centra Aupark na stanicu Košice-predmestie a na križovatku s Južnou triedou. Pre motoristov zostane prejazdný východný jazdný pás. Rozdelený bude na dva pruhy pre oba smery so šírkou tri metre.

Zároveň sa zjednosmerní železničné priecestie Jarmočná. Z Jantárovej ulice tak budete môcť odbočiť cez železničné priecestie na Jarmočnú ulicu, ale naspäť sa budete môcť dostať len po prejazde cez železničné priecestie pri Bitúnku. Zároveň Palárikova ulica bude prístupná z Požiarnickej iba zo smeru od Južnej triedy. Obmedzenia sa dotknú aj križovatiek Južná trieda - Jantárová a Jantárová - Palackého. 

Zjednosmerní sa aj Tolstého ulica v smere od Ulice Obrancov mieru po križovatku pri Národnej banke Slovenska, ktorá sa nachádza na ulici Slovenskej jednoty. Po skončení prác zostane časť Tolstého ulice medzi ulicami Obrancov mieru a Tomášikova trvalo zjednosmernená.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj