KVÍZ: Predbehli by ste svojimi znalosťami o olympiáde Merčiaka? Otestujte si svoje vedomosti o olympijských hrách


Vedomostný kvíz o olympijských hrách

Foto: KVÍZ: Predbehli by ste svojimi znalosťami o olympiáde Merčiaka? Otestujte si svoje vedomosti o olympijských hrách Foto: Ilustračné/Pixabay.com

Olympijské hry v Paríži sú v plnom prúde a slovenská výprava, aj keď menšia, sa v nich snaží prebojovať na popredné priečky. Niektorí sú pre Slovákov stávkou na istotu, iní svojimi výkonmi nečakane vyrazili dych. 

Jednou z nich je košická rodáčka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá ovládla tenisové kurty. V minulosti zápasila s formou a zdravotnými problémami, no teraz zažíva návrat na vrchol. Jej postup do semifinále je dôkazom tvrdého tréningu a železnej vôle. Na ceste za týmto úspechom prekonala niekoľko silných súperiek a potvrdila, že slovenský tenis má vo svete čo povedať.

Ďalším svetlým bodom pre slovenský šport sú vodáci, ktorí dlhodobo patria medzi svetovú špičku. Tento rok sa opäť potvrdila ich vynikajúca forma a vo francúzskych kanáloch predviedli skvelé výkony.

Ich príbehy plné úsilia, obetavosti a odhodlania inšpirujú nielen fanúšikov športu, ale aj celú krajinu. Ako dobre však poznáte ich cesty na olympijský vrchol? Viete, ktoré disciplíny sú pre Slovensko najúspešnejšie, alebo aké rekordy naši športovci dosiahli v minulosti?

Kvíz pozostáva z 10 otázok

Spustiť kvíz





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj