FOTO: Slamené postavičky v obci Trstené pri Hornáde sa stali terčom výtržníkov. Zmenili ich na nepoznanie


Vandali zničili jedinečné slamené postavičky v obci Trstené pri Hornáde

FOTO: Slamené postavičky v obci Trstené pri Hornáde sa stali terčom výtržníkov. Zmenili ich na nepoznanie
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Trstené pri Hornáde

Malebná obec pri Košiciach Trstené pri Hornáde dokáže zaujať jedinečným spôsobom a o nevšednom privítaní, ktoré vás tu čaká, sme písali len nedávno. Pri vstupe do nej totiž vítajú návštevníkov farebné postavičky zo slamy, ktoré za sebou zanechávajú skrytý odkaz.

Už dlhší čas okolie pri pódiu na miestnom ihrisku skrášľujú tradičné slamené postavičky Bači s Tetkou. Poukazovať majú na pohostinnosť a srdečnosť miestnych obyvateľov. Neznámi páchatelia sa však rozhodli s nimi naložiť inak.

Ako uvádza oficiálna stránka obce na sociálnom médiu Facebook, v noci z pondelka na utorok sa stali terčom výtržníctva. Osoby mužského pohlavia, ktoré boli zrejme pod vplyvom alkoholu, sa ich rozhodli zničiť. Aj napriek tomu, že sa ich podarilo opraviť, obyvateľov táto nepríjemná situácia nemilo prekvapila.

„Rozum mi nejako neberie, prečo to vôbec niekoho napadne. Veď to všetko robíme pre nás všetkých, a keby ste vedeli, koľko námahy, času a energie to stojí,“ dáva najavo svoje sklamanie admin stránky.


Pod príspevkom sa objavilo aj video z miesta činu. Páchatelia obľúbené postavičky zmenili na nepoznanie. Dali im dole oči a ústa zachytávajúce úsmev. Ich usmiate tváre zvykli rozveseliť nejedného okoloidúceho.

Aj napriek tomu, že jednanie neznámych mladíkov obec zaskočilo, neodradilo ju to od ďalších nápadov. Svojim obyvateľom má v pláne priniesť nové milé prekvapenia.






Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj