Dnes večer pôjde v Paríži o medailu, celé Košice sú na ihlách. Košičanka Schmiedlová sa postaví chorvátskej hviezde


Bude z toho finále? Teniska Schmiedlová dnes odohrá rozhodujúci zápas

Foto: Dnes večer pôjde v Paríži o medailu, celé Košice sú na ihlách. Košičanka Schmiedlová sa postaví chorvátskej hviezde Foto: Facebook/Anna Karolina Schmiedlova

Dnes večer pôjde v tenisovom svete o veľa. Anna Karolína Schmiedlová, ktorá doteraz predvádzala suverénne výkony, prinesie na kurt ďalší napínavý moment. V semifinále sa postaví proti chorvátskej hviezde Donne Vekič.

Schmiedlová začala svoju cestu turnajom víťazstvom nad Britkou Katie Boulterovou a v druhom kole vyradila Brazílčanku Beatriz Haddad Maiovú, oba zápasy vyhrala v dvoch setoch. V treťom kole narazila na Talianku Jasmine Paoliniovú, ktorú porazila v troch setoch, vďaka čomu sa dostala do štvrťfinále.

Tam už na ňu čakala wimbledonská šampiónka Barbora Krejčíková. Prvý set bol dramatický, Krejčíková sa vrátila z brejku a vyrovnala na 4-4, no Schmiedlová získala ďalšie dva gemy a vyhrala prvý set. V druhom sete Krejčíková rýchlo získala vedenie 2-0, ale Schmiedlová odpovedala šiestimi gemami v rade, čím zabezpečila svoje víťazstvo 6-4, 6-2.


Rozhodujúci zápas proti vytrvalej Chorvátke

V semifinále sa stretne s Chorvátkou Donnou Vekič. Tá začala svoju olympijskú jazdu víťazstvom nad Taliankou Luciou Bronzettiovou 6-2, 7-5 v prvom kole. Potom si poradila s Kanaďankou Biancou Andreescovou v dvoch setoch 6-3, 6-4. V ďalšom kole čelila Američanke Coco Gauffovej, ktorú zdolala 7-6 (6), 6-2, a postúpila do štvrťfinále, kde sa stretla s Ukrajinkou Martou Kosťuk.

Vekič viedla v prvom sete už 5-1, no Kosťuk sa nevzdala a dokázala znížiť na 5-4. Napriek tomu Chorvátka dokázala na druhý pokus získať set. Jej súperka však nezložila zbrane a vyhrala druhý set, čím vyrovnala stav zápasu. Tretí set najnapínavejší. Rozhodoval sa v tiebreaku, kde Kosťuková prvá dosiahla zápasový bod, no nezvládla ho premeniť. Vekič využila až svoju piatu šancu a zvíťazila 6-4, 2-6, 7-6 (8).

Zdroj: Facebook/Tennis Channel

Vzhľadom na to, že obe hráčky majú za sebou impozantné výkony, je ťažké predpovedať, ktorá z nich si zabezpečí miesto vo finále. Schmiedlová bude musieť využiť svoje plynulé a silné údery, aby prekonala Vekič, ktorá preukázala neuveriteľnú bojovnosť a schopnosť ovládnuť kľúčové momenty v napätých situáciách.



Zdroj: sportskeeda.com

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj